Vaida Valentin Alexandru Polgármester Úr emlékére

Elment Vali is…

portalGyorsan. Váratlanul, készületlenül. Búcsú nélkül. Talán még arra sem kapott alkalmat, hogy életével, önmagával számot vessen. Vagy így jobb volt? Ki tudja erre a kérdésre a választ? Mert csak a nyitott kérdések maradtak, az értetlenség és az igazságtalanság érzése szeretteiben, ismerőseiben, barátaiban. Emberi szívünkkel, elménkkel csak ennyire futja, a Végső Irányítás elgondolásait is teljesen kihagyva – érezzük magunkat kifosztva, szegényebben egy jóbaráttal, egy kedves jószándékú társunktól elszakítva. Űrt hagyott maga után, melyet immár csak a kedves emléke pótolhat. Tartsuk meg őt jó emlékezetünkben, hiszen erejéhez mérten sokat tett azért a közösségért is, melynek sorsát rövid időre irányította, a hivatal embereként nála az emberek gondjai megértésre és meghallgatásra találtak. Tanuljunk tőle – így elkésve, a halála után is – türelmet, megértést, egymás gondjainak a felvállalását. Erősítsen mindenkit a tudat, hogy rövid élete tartalmas volt, szerényen, halkszavúan élt, a nehézségeket csendben és alázattal viselte. Sokan kísértük utolsó útján azzal a gondolattal, hogy legyen könnyű számára az a sziklás, rögös anyaföld, amely ápolta, felnevelte és most eltakarja.”

(idézet a Források című borszéki újságból)

Polgármester Úr személyében egy Borszékért elkötelezett embert, kollégát és jóbarátot veszítettünk el, aki sokat munkálkodott Borszék és Zákányszék testvértelepülési, családi, baráti kapcsolatainak létrejöttéért és kiteljesedéséért.

Vaida Valentin Alexandru Polgármester Úrnak Borszék város és Zákányszék község közötti testvértelepülési kapcsolat létrejötte érdekében végzett kimagasló tevékenysége elismeréseként Zákányszék község képviselő-testülete 2005-ben „ZÁKÁNYSZÉKÉRT” kitüntető címet adományozott.

Nyugodj békében!

Matuszka Antal
polgármester

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.