Nemzeti Egységes Kártyarendszer – Közlekedési kártya és egyéb kedvezmények igénybe vételéhez

A közösségi/tömegközlekedésben (BKK Zrt., MÁV Start Zrt., Volán Zrt.) 2017. évben lépcsőzetesen bevezetésre kerül az új elektronikus jegyrendszer. Ezt követően a tömegközlekedési eszközök és az utazási kedvezmények csak közlekedési kártyával lesznek igénybe vehetők.

Az úgynevezett NEK (Nemzeti Egységes Kártyarendszer) keretében kiadásra kerülő közlekedési kártya igényléshez szükség van egy előzetes regisztrációra, amely NEK regisztrációt az állampolgárok az okmányirodákban és a kormányablakokban már most megtehetik.

Javasoljuk, hogy amennyiben az aktuális okmányigénylésük/okmánypótlásuk miatt (személyazonosító igazolvány, vezetői engedély, útlevél) személyesen felkeresik a kormányablakokat (vagy okmányirodákat), már most kérjék az ügyintézőktől a NEK regisztrációt is. Az okmányokhoz készülő hivatalos fénykép és aláírás a NEK regisztrációhoz is felhasználható, ezzel elkerülhetik az újbóli sorban állást, időpontfoglalást, és személyes megjelenést az ügyfélszolgálatokon.

Az eddigiekhez képest a NEK rendszerben kiadásra kerülő, új típusú NEK kártyával a diákok olyan diákigazolványokhoz juthatnak, amelyekkel a jogviszony igazolása mellett elektronikus szolgáltatásokat is igénybe vehetnek majd. A kártyák többek között alkalmasak lesznek e-ticket alkalmazások (elektronikus közlekedési bérlet) használatára, valamint a közeljövőben lehetőséget nyújthatanak iskolába, könyvtárba, sportlétesítménybe történő beléptetésre és egyéb kedvezmények igénybevételére.

A diákigazolvány a „B” típusú biztonsági okmány kategóriába tartozik, az okmányon megjelenő fénykép és aláírás digitális felvételezésére – ahogy valamennyi NEK kártya esetében – a kormányablak-, és okmányirodai ügyfélszolgálatokon kerül sor, a NEK-regisztráció során.

További információért kérem látogasson el a www.nek.hu honlapra, vagy hívja a 1818-as hívószámon elérhető Kormányzati Ügyfélvonalat (3.2-es menüpont).

Személyesen a mórahalmi járás területén az alábbi helyeken és időpontokban várjuk Tisztelt Ügyfeleinket:

Mórahalmi Kormányablak 6782 Mórahalom, Millenniumi sétány 17.

Nyitva tartás:

Hétfő: 7-17 óra

Kedd: 8-16 óra

Szerda: 8-16 óra

Csütörtök: 8-18 óra

Péntek: 8-12 óra

Telefon: 62/681-360

Mórahalmi Járási Hivatal Üllési Kirendeltsége – Üllési Okmányiroda

6794 Üllés, Dorozsmai út 40.

Nyitva tartás:

Hétfő: 8-12 óra

Kedd: szünetel

Szerda: 8-17 óra

Csütörtök: 8-16 óra

Péntek: 8-12 óra

Telefon: 62/681-370

CSMKH

Mórahalmi Járási Hivatala

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.