„Hittel, mely a szeretet által tevékeny”

PCSIMG-f9c026fde3d9582f5b9801bd00b0873fDr. Stella Leontin mesterkanonok, c. prépost, plébános Dr. Janes Zoltán atya meghívására érkezett Zákányszékre 2017. június 11-én a búcsúi szentmisére. A meghívás két évtizedes kölcsönös tiszteletre, barátságra tekint vissza, amikor a Váci Püspökégen Zoltán atya tanára, lelki vezetője volt. A szentmise előtt lehetőséget kaptunk egy rövid riportra Leontin atyával, akivel a személyes találkozás meghatározó élményt jelentett. Kisugárzása, emberszeretete, bölcsessége olyan lelki táplálékot és feltöltődést nyújt az embereknek, amelyből hosszú ideig töltekezhetünk.

Leontin atya 2016 október elsejétől plébánosa a varázslatos környezetben lévő Máriabesnyői Nagyboldogasszony Bazilikának, és egyben a Mater Salvatoris Lelkigyakorlatos Ház igazgatója. 36 éves papsága alatt ez a hetedik lelkipásztori állomása. Legutóbb egy évtizedig Balassagyarmat plébánosa és a Nógrádi főesperesség főesperese volt. Jelmondatát újmiséjére választotta, de ma is azt vallja, hogy ebben a jelmondatban minden benne van: „Hittel, mely a szeretet által tevékeny.” (Gal 5,6)

Boldog, kiegyensúlyozott papnak érzem magam és ezért egy életen át hálás vagyok Jézusnak, aki meghívott engem – olvasható plébánosi köszöntőjében a bazilika honlapján. Ezt a pozitív életszemléletet, és a közelségében szinte kézzelfoghatóvá váló szeretetet érezhetik mindazok, akiknek megadatik a személyes találkozás élménye. Köszönjük, Leontin atya!

Paraginé Tóth Edina

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.