Új vezetés a Polgárőrség élén

2017. októberében a Zákányszéki Polgárőr Egyesület közgyűlést hívott össze, mert az elnökség 2 tagja  Adamik István elnök és Hegyesi József gazdasági vezető lemondott tisztségéről. (Adamik István egy levelet juttatott el szerkesztőségünkbe, amit a cikk alatt olvashatnak). A közgyűlés elnöknek Kopasz Zsoltot, gazdasági vezetőnek Kispálné Jáger Bernadettet választotta.


DSC_8932Kopasz Zsolt 2014 óta  tagja a polgárőrségnek, Zákányszéki lakos, őstermelőként dolgozik, nős, egy gyermek édesapja)
Az egyesület vezetője elmondta, hogy szeretnék folytatni az eddigi munkát, továbbra is jelen lesznek a település nagyobb rendezvényein. Új feladatként a rendőrséggel közös szolgálat adás jelentkezik,  ez havi 48 óra szolgálatot jelent. Jelenleg 32 fővel működik az egyesület.

A polgárőrség elérhetősége: 06 20 996 8890 (Kopasz Zsolt)

Egy korszak lezárult…

A Szegedi Törvényszék 2017. december 5-i hatállyal – a saját kérésre – megszüntette Adamik István, a Zákányszéki Polgár Egyesület elnöki tisztségét, és kinevezte e pozícióra Kopasz Zsoltot elnöknek.

Rövid visszatekintés: a Zákányszéki Polgárőrséget 1995-ben alapítottuk, akkor mint körzeti megbízott, Gárgyán István akkori polgármester hozzájárulásával, segítségével. A polgárőrség vezetője Rácz Sándor lett. Rácz Sándor 2001-ben lemondott a polgárőrségről. Ekkor vettük át Hegyesi Józseffel a polgárőrség irányítását megőrizve a tagságot, a szervezettséget 17 évig, mely gyakorlatilag zökkenőmentes volt.

Az idő eltelte, a kor előrehaladta, a feladatok sokasága, bonyolultsága, az egészségünk sem engedte tovább ezen önkéntes társadalmi tevékenység folytatását.

A múlt években mindketten megkaptuk a „Zákányszékért díj” elismerést, melyben benne volt – feltételezzük – a 17 év társadalmi munkája is. A továbbiakban maradunk mindketten polgárőrök, de a terhek nélkül. Az új vezetésnek a kellő, szükség szerinti segítséget megadjuk. Biztosak vagyunk benne, hogy a Zákányszéki Polgárőr Egyesület a továbbiakban is az elvárásoknak megfelelően végzi e társadalmi önkéntes tevékenységet.

Én a magam részéről is megköszönöm a lakosság eddigi bizalmát, támogatását, mely hozzájárult nagyban a 17 év zavartalan folyamatos működéséhez.

Rabi család megsegítése

A szervezők, a Polgárőrség nevében nagy tisztelettel megköszönjük azt az önzetlen anyagi segítséget mindazok részére, akik a nagy bajban lévő Rabi családon segítettek.

Az összeadott támogatás összege 1.045500,-Ftt. Kisebbik részét a család az azonnalos gyógyíttatásra, a saját boldogulásukra fordították, a nagyobbik részt tartalékba helyezték a be nem látható váltságos helyzet fedezésére.

Mi, szervezők, napi kapcsolatban vagyunk a családdal, a támogatás gyűjtését befejezettnek tekintjük.

Adamik István

 

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.