Falugazdász hírek: Ügyfélfogadási szünet és egyéb fontos információk

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kéthetes ügyfélszolgálati szünetet tart.

Felhívjuk a gazdálkodók figyelmét, hogy a falugazdász ügyfélszolgálati irodáink kéthetes szünetet tartanak: 2019. július 29. és 2019. augusztus 11. között zárva lesznek.

Az ügyfélfogadási szünet ideje alatt kérjük, forduljanak közvetlenül a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád Megyei Igazgatóságához, ahol tájékoztatást kaphatnak az ügyeletet tartó irodákról, vagy kérdéseikkel a központi ügyfélszolgálatnál (06-80/900-365, ugyfelszolgalat@nak.hu) is érdeklődhetnek.

http://www.nak.hu/tajekoztatasi-szolgaltatas/mezogazdasagi-termeles/99795-tajekoztatas-zarva-tartasrol

 

Őstermelői igazolványok:

Értékesítés kizárólag érvényes őstermelői igazolvány, és adóévre érvényesített értékesítési betétlap birtokában és jelenlétében történhet. A 2019. március 20 után kiállított betétlapok csak a kiállítás napjától érvényesek.

http://www.nak.hu/tajekoztatasi-szolgaltatas/mezogazdasagi-termeles/99802-ostermeloket-is-erinto-ellenorzeseket-tartanak

Egységes kérelem 2019:

Másodvetések: Az egységes kérelembe bejelentett területeken 2019-ben megvalósult másodvetéseket a Kincstár akkor tekinti elfogadottnak, ha a betakarítás, vagy leforgatás ténye a vonatkozó jogszabályok szerint a kérelem felületén rögzítésre került.

„Fenn kell tartani a minimális talajborítást a nyári és őszi betakarítású kultúrák lekerülése után,:

  • őszi kultúra vetésével,
  • másodvetésű takarónövény termesztésével, vagy
  • a tarló szeptember 30-ig történő megőrzésével
  • -vagy legfeljebb sekély tarlóhántás és ápolás, illetve középmély vagy mély talajlazítás elvégzésével, valamint a tarló gyommentes állapotban tartásával, kivéve a nitrátérzékeny területeken termesztett tavaszi vetésű kultúrák esetében, ahol a szintvonalakkal párhuzamos talajelőkészítő munkák elvégzése szeptember 1-től megengedett.”

http://www.nak.hu/tajekoztatasi-szolgaltatas/kolcsonos-megfeleltetes/99901-tudnivalok-a-helyes-mezogazdasagi-es-kornyezeti-allapotrol-1

 

Falugazdász: Négyökrűné Juhász Mária 70/90-36-389

A falugazdász irodában történő mindennemű ügyintézéshez hozni kell az őstermelői igazolvány plasztikkártyát, vállalkozók esetében új, kamarai kártyát.

Bővebb információ a nak.hu internetes oldalon és a falugazdász irodában elérhető.

forrás: NAK.hu

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.