Nagycsoportosok búcsúja az óvodától

Az óvodai ballagás mindig nagy jelentőséggel bír egy kis közösség életében. A 2019/2020-as nevelési év elején a Zákányszéki Manó-Kert Óvoda és Bölcsőde éves munkatervébe is bekerült a nagycsoportosok idei búcsúztatása. A koronavírus miatti járványveszély azonban alaposan átírta a mindennapokat az intézmény életében, a ballagás megtartása is kérdésessé vált.

A veszély enyhülése miatt a Kormány fokozatosan, szigorú menetrend szerint enyhít a korlátozásokon, újraindítják az ország életét. Ennek megfelelően az intézményben is elkezdődött a gyermekek 5 fős csoportokban történő felügyelete.

A kedvező folyamatra tekintettel az intézményvezetőjével való egyeztetés során döntés született arról, hogy az óvodások életében nagy jelentőségű esemény – természetesen a jogszabályokban előírt korlátok figyelembe vételével – megtartásra kerül.
A ballagás időpontjára és körülményeire, valamint a részvétel szabályaira vonatkozó egyeztetés az önkormányzat, az intézmény és a szülők között megkezdődött, amelyről az érintetteket folyamatosan tájékoztatni fogjuk.

Matuszka Antal – polgármester

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.