Felhívás iparűzési adó nyilatkozat benyújtására a 2021. évi iparűzési adóelőleg kedvezmény igénybevételéhez

A koronavírus-világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése érdekében szükséges egyes intézkedésekről szóló 639/2020. (XII. 22.) Korm. rendelet értelmében a 2020. év végén a kormány bejelentette, hogy a kis- és középvállalkozások számára – ideértve az őstermelőket is – a 2021. évre vonatkozóan megfizetendő iparűzési adó összegét 1 %-ra lecsökkentette.

A 2021. május 31-i benyújtandó 2020. évi iparűzési adó összegének megállapítása a korábbiakhoz hasonlóan 1,8 %-al történik.

Azon adózók, akik igénybe szeretnék venni a 2021. március 15-i fizetési határidővel előírt iparűzési adó előleg tekintetében az 50 %-ra történő csökkentést, azoknak nyilatkozatot kell benyújtaniuk.

Az említett nyilatkozatot kizárólag az állami adó- és vámhatóságon keresztül, elektronikus úton, az állami adó- és vámhatóság által rendszeresített elektronikus nyomtatványon lehet benyújtani!

A nyilatkozat benyújtási határideje: 2021. február 25.

A 21NYHIPA nyilatkozat Általános Nyomtatványkitöltő Keretprogramban (ÁNYK) futó kitöltőprogramja és a hozzá tartozó útmutató a NAV honlapján a

  • www.nav.gov.hu → Nyomtatványkitöltő programok → Nyomtatványkitöltő programok → Programok részletes keresése útvonalon található meg.

                                                                                                          Gárgyán István – jegyző

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.