Lezárult a Zabosfai Ökokert pályázata

A kert tanít. A kert életre nevel. A kert életeket nevel. A Zabosfai KerTÉSZ Kft. nem csak a helyi közösségeket támogatja! Fontosnak tartjuk, hogy a hazai értékeket tovább örökítsük a következő generációknak. Az egy.hu és a Zabosfa közös pályázata hatalmas sikerrel zárult.

223 beérkezett pályázat közül nem volt egyszerű kiválasztani a legjobbakat. Az ország valamennyi megyéjéből érkeztek pályázatok, a pályázó iskolák közül végül minden díjra két-két iskolát választottunk.

A díjakkal nem az volt a célunk, hogy pénzadományban részesítsük az iskolákat, hanem az, hogy továbbadjuk a bölcsességeket, hasznos tudást adjunk a következő generáció kezébe. A kezdeményezés célja, hogy utódaink tiszteljék és szeressék az elődeink által megművelt földeket, hagyományokat, és minél szélesebb körben megismertessük a vegyszermentes gazdálkodást és annak minden előnyét.

A fődíj 1.600.000 Ft támogatás a két győztes iskola számára saját Ökokert kialakítására. A fődíjat elnyerő két iskolával az egy.hu videóriportot készített:


A második és harmadik helyezettek kerti eszköz- és vetőmagcsomagokat kaptak 250.000 Ft, illetve 150.000 Ft értékben. Minden résztvevőnek gratulálunk a szép pályázatokhoz és külön gratulálunk azoknak a kiváló iskoláknak, akik végül elnyerték a díjakat. A következő 6 iskola ért el helyezést a pályázatban:

I. hely

Díj: 1.600.000 Ft támogatás Ökokert létrehozására a Zabosfa KerTÉSZ Kft. jóvoltából.

Díjazottak:
Dr. Török Béla Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, EGYMI és Kollégium
1142 Budapest, Rákospatak u. 101.

Kavulák János Általános Iskola
7516 Berzence, Virág u. 10.

II. hely

Díj: 250.000 Ft értékű kerti eszköz- és vetőmagcsomag a Zabosfa KerTÉSZ Kft. támogatásával.

Díjazottak:
Egri Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola Árpád Fejedelem tagiskolája
3326 Ostoros, Petőfi Sándor út 2.

Pannonhalmi Béla Baptista Általános Iskola
1103 Budapest, Kőér u. 7/b.-9.

III. hely

Díj: 150.000 Ft értékű kerti eszköz- és vetőmagcsomag a Zabosfa KerTÉSZ Kft. támogatásával.

Díjazottak:
Szent János Apostol Katolikus Általános Iskola és Óvoda
1043 Budapest, Tanoda tér 6.

Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Gárdonyi Géza Tagiskola
7400 Kaposvár, Madár utca 16.

A Zabosfai Ökokert programot 2018-ban hoztuk létre. A programról részletesebb tájékoztatást találsz weboldalunkon az alábbi linken. Ha ezen a pályázaton nem nyertél, vagy nem jutott el hozzád időben a pályázat híre, akkor se csüggedj! Figyeld legfrissebb híreinket a weboldalunkon és Facebook-oldalunkat, hiszen a jövőben is tervezünk még hasonlóképpen lehetőséget biztosítani a hazai gazdálkodás fontosságának átadására.

A cikk forrása: zabosfa.hu

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.