Tájékoztatás földhivatali határszemléről, felhívás gyommentesítés és parlagfű elleni védekezés elvégzésére

Tisztelt Lakosság!

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Földhivatali Főosztály Mórahalmi Földhivatali Osztálya hirdetmény útján értesíti a földhasználókat, tulajdonosokat a 2022. évi határszemléről, a hatósági ellenőrzések ütemtervéről, amely megtekinthető kormányhivatal webes felületén a Hírek/Hirdetmények menüpont alatt, valamint a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján nyitvatartási időben is, továbbá az alábbi dokumentumban:

2022. évi határszemle ellenőrzési ütemterv

A parlagfű elleni védekezés fontosságára, valamint a belterületi ingatlanok és az előttük lévő (köz)területek rendben tartására – pl.: a járdára és az úttestre hajló ágak, bokrok nyesésére – külön felhívom a lakosság figyelmét! Az ingatlanok (kertek, udvarok) gyommentesen tartása szintén az ingatlanok tulajdonosainak/használóinak kötelezettsége. A gyomos területeken elszaporodott kártevők, fertőzések súlyos károkat okozhatnak a szomszédok növényeiben, veszélyeztetik az emberi egészséget

A hatóságok – amennyiben a tulajdonos nem tesz eleget a parlagfű mentesítési kötelezettségének – a mulasztók költségén elrendelik a közérdekű védekezést, és ezzel egyidejűleg növényvédelmi bírságot szabnak ki. A jogszabályi előírások értelmében a közérdekű védekezést belterületen a jegyző, külterületen az illetékes Kormányhivatal rendeli el.

A fentiekre tekintettel, tisztelettel kérek minden ingatlantulajdonost és használót, hogy – az egészségünk megőrzése, valamint a hatósági eljárás kellemetlenségeinek elkerülése végett – jogszabályi kötelezettségeiket tartsák be!

Együttműködésüket köszönöm!

Gárgyán Istvánjegyző

 

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.