Jót tenni – tényleg – jó…

Péntek este kb. 400-an gyűltek össze a Zákányszéki Sportcsarnok nézőterén, hogy részesei lehessenek egy igazán szívhez szóló gálaestnek.

Akinek eddig legkisebb kétsége is lett volna a címbeli kijelentéssel kapcsolatban, annak mára biztosan elmúltak a kételyei…
Ha nem… no ezzel mi nem is kívánunk foglalkozni.
Péntek este kb. 400-an gyűltek össze a Zákányszéki Sportcsarnok nézőterén, hogy részesei lehessenek egy igazán szívhez szóló gálaestnek.
Dobai Zolit Zákányszéken nem kell bemutatni, és a sajnálatos balesetét sem. Sokakban  felmerült, hogy elgépiesedett világunkban az összetartás és a segítségnyújtás már nem működhet önzetlenül, és egy jelentősebb összeget nem lehet összegyűjteni még  akkor sem, ha az illető aki bajban van, és elismert, elfogadott ember.
Mindezeket figyelembe véve se tartotta lehetetlennek a küldetést Matuszka Antal, Zákányszék polgármestere, aki egyben az RC Mórahalom tagja is, így tavaly novemberben létrejött Mórahalmon az I. Rotary Futónap. A rendezvény a vártnál sokkal nagyobb érdeklődés mellett zajlott, több száz futóval, kicsiktől egészen az olimpiai bajnokig.
Gyorsan híre ment Zoli szerencsétlen balesetének, így Üllésen is szerveztek egy retro discot, amely ugyancsak teltházzal és szép bevétellel zárult. Közben a Délmagyarország is felkarolta a rendezvénysorozatot, sőt a Lapcom Alapítvány év végén anyagilag is támogatta a végtag implantátum beszerzését.
Mindezek mellett a Pillér Takarékszövetkezet egy számlát nyitott Zolinak, itt is lehetett támogatást elhelyezni.
Elérkezett a rendezvénysorozat vége, ami Zákányszéken az egészséghét zárórendezvénye is volt egyben. A Jótékonysági Gálaestre megpróbáltuk a Sportcsarnokot olyanná varázsolni, amilyen talán még soha nem volt. (Itt szeretnénk megköszönni Mihály Izabellának a dekorálást, amelyet természetesen ő is ingyen készített el.)
Az, hogy kb. 400-an foglaltak helyet a nézőtéren, sok mindent elárul. A szervezők meghívták azokat a polgármestereket, rendezvényszervezőket is, akik hozzásegítették ezt a szép sorozatot a sikeres lezáráshoz – ők is mindannyian eljöttek. Ott ültek a nézőtéren Nógrádi Zoltán, Nagy Attila, Matuszka Antal polgármesterek, Pipicz Mihály az RC Mórahalom elnöke, R. Tóth Gábor a delmagyar.hu főszerkesztője és az üllési disco szervezői, Mihalffy László és Tajtiné Masír Julianna.
Az estet a szervezők megpróbálták emlékezetessé tenni, egy hatalmas kivetítőn  bemutatták Zoli történetét. A fotókat és a filmeket a Móra-Net TV és a homokihirek.hu munkatársai készítettek.
Már a műsor elején is meglepetés volt a helyi nézőknek, hogy az est háziasszonya a Móra-Net TV-ből ismert Csiszár Melinda volt, aki a képernyőről megszokott magabiztossággal lépett a színpadra. A műsor után elárulta, hogy közben voltak nehéz pillanatok, hiszen néha ő is elérzékenyült, de boldogsággal töltötte el, hogy részese lehetett ennek az estnek. Matuszka Antal polgármester köszöntő szavait megelőzte egy videóüzenet, ahol egy újabb műsorvezető jelentkezett be videóüzenetben. No nem Melindától akarta átvenni a feladatokat, hiszen ő éppen a Rising Star döntőjének vezetésére készült, de mégis időt szakított arra, hogy köszöntse a megjelenteket és elmondja, hogy nagyon büszke szülőföldjére és szurkol, hogy összejöjjön az az összeg, ami Zolinak szükséges ahhoz, hogy újra teljes életet élhessen. Gondolom mindenki rájött, hogy az országosan ismert Ördög Nóráról van szó.

Matuszka Antal köszöntőjében kitért arra, hogy milyen fontos, hogy ennyire össze tudnak tartani az emberek  a  Homokhátságon, és bízik abban, hogy a bajban mindig is ilyen összetartó lesz ez a közösség településektől függetlenül.

59 - DSC_0849

További képek a Homokihírek Facebook oldalán érhetőek el.

Az est programjában fellépett a Zabosfa Táncegyüttes, a Classicon KTSE táncosai, a 8. osztályosok, valamint az est sztárvendége Badár Sándor.
A humorista egy órás műsorában több, klasszikus történet mellett helyet kapott a pajzán, szabad szájú humor is. Az est végén a művész úr a az összes könyvét eladta és dedikálta, majd a teljes összeget átnyújtotta Zolinak.
El kell még mondani, hogy három felajánlásra is lehetett licitálni, amelyeknek a teljes bevétele ugyancsak a jótékonysági kasszába került, ezek a következőek voltak:

  • Monumentális bonsai göngyfa (bővebben itt) eladási ár: 50.000,- Ft (Paraginé Tóth Edina felajánlása, a nyertes: Sutus Lászlóné)
  • 3 db Vitorlavirág 23.000,- Ft (Mihály Izabella felajánlása, a nyertesek: Meleg Zsolt, Császár Antal és Tajtiné Masír Julianna)
  • 3. 4 napos erdélyi utazás 20.000,- Ft (Busa István felajánlása, a nyertes: Bózsó László)

Az est folyamán természetesen különböző értékű támogatói jegyek vásárlására is volt lehetőség. A fenti licitekkel együtt kicsit több, mint 1 millió forint gyűlt össze.
Az esten nem csak az anyagi támogatás volt fontos, hanem a bizonyíték is arra, hogy van egy igazi közösségünk, akire lehet számítani. Zolinak így már elhárult minden akadály, hogy megkezdjék karjának pótlását. Ez is egy hosszabb folyamat lesz, természetesen majd beszámolunk róla.
Záró gondolatok helyett pedig a zákányszéki szülők nagysikerű „világító kesztyűk” produkciójának záróképét ajánlom mindenki figyelmébe:

56 - DSC_0837-bz-

 

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.