Képviselői és szerkesztőségi fogadóóra

A ZakaHom-e Egyesület 2015-ben is bizalmat kapott a település vezetésétől, hogy ellássa a Zákányszéken megjelenő elektronikus és nyomtatott sajtótermékek kiadását, szerkesztését.

Ez elég szerteágazó tevékenység, hiszen nem csupán a Kis Újság és az Életképek megjelentetése a feladatunk, hanem az elektronikus megjelenés is, amelyről most már elmondhatjuk, hogy ugyanolyan olvasottsággal bír, mint a nyomtatott termékek.

Zákányszéken a www.zakanyszek.hu oldal mellett a mi gondozásunkban jelennek meg a hírek saját egyesületi oldalunkon is www.zakahome.zakanyszek.hu, valamint most bontogatja szárnyait az egyházközség honlapja is www.plebania.zakanyszek.hu. Az itt felsorolt honlapoknak természetesen van facebook oldala is, melyeket szintén frissítjük, gondozzuk.

Ezt még felsorolni is sok, és bizony benne van a hibázási lehetőség is. A feladatokat társadalmi munkában végzik a szerkesztők, és szeretnénk, hogy ez a hibalehetőség minél kisebb legyen.

Ennek kiküszöbölésére – vagy legalábbis minimálissá tételére – úgy gondoltuk, hogy minden hónapban, amikor megjelenik a nyomtatott kiadványunk, tartunk egy nyílt szerkesztőségi összejövetelt, ahova bárki bejöhet és elmondhatja véleményét, ötletét vagy akár a hiányosságokat is.

Megpróbálunk minden alkalommal egy adott témát kiemelni és az adott téma kapcsán vendéget is hívni.

Az első ilyen alkalom április 7-én 16.00-17.00 óra között lesz a könyvtárban, ahol kiemelt témáink közül az egyik az Életképek című lap 2015-ös tervezete, itt Paraginé Tóth Edina várja az érdeklődőket.

A másik téma az egyházközség készülőfélben lévő weboldala (www.plebania.zakanyszek.hu), ahol már több anyag is olvasható, itt dr. Janes Zoltán plébános és Börcsök Zoltán szerkesztő várja az ötleteket, észrevételeket.

A következő szerkesztőségi nyílt nap május 5-én kedden lesz a könyvtárban, amikor is a Kis Újság szerkesztői várják az ötleteket, észrevételeket. Jelen lesz Gárgyán István jegyző is, aki a jogszabályi változásokat próbálja rendszeresen publikálva érthetővé tenni a lakosság számára. Természetesen ő is várja az ötleteket, hogy hogyan lehetne az információkat még érthetőbben eljuttatni a lakosság részére.

Képviselői fogadóóra

Egyesületünk tagja Széll-Tanács Tünde a 2014-2019-es önkormányzati ciklusban képviselőként segíti a település munkáját.

Tünde szeretné még jobban megismerni a mindennapi problémákat, ezért a szerkesztőségi fogadóórák alatt ő is várja a könyvtárban a lakosokat, hogy személyesen is megismerje azokat a témákat, ahol javulásra van szükség. Tündével lehetőség lesz akár „négyszemközt” is beszélni.

A fenti lehetőségeken kívül e-mail-ban is várjuk az észrevételeket a kisujsag@zakanyszek.hu címre.

Telefonos elérhetőség: 06 30 606 2358 (Börcsök Zoltán)

-bz-

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.