ZakaHom-e kerékpártúrák

Itt a tavasz! Kezdődhetnek a kerékpártúrák… vagyis folytatódhatnak az idei évben is! Talán egyesületünknek is van egy kis köze ahhoz, hogy láthatóan egyre többen kerékpároznak Zákányszéken.

Ebben az éven is tervezünk 6-7 közös túrát. Nagyon jó látni, hogy most már 2-3 fős baráti társaságok is rendszeresen kerékpároznak. Sokat segít a hamarosan véglegesen elkészülő és átadásra kerülő Zákányszék-Mórahalom kerékpárút. Kezd egészen jól kiépülni a hálózat, hiszen Ásotthalomig, illetve Domaszékig, vagy akár Röszkéig is el lehet jutni most már kerékpárúton. (Innen meg már Szegedre is be lehet tekerni biztonságosan).

Elszomorító, vagy akár felháborítónak is nevezhető viszont, hogy megyei politikusaink szerint az évek óta beharangozott homokháti kerékpárút-rendszer fontos részének kikiáltott Bordány-Zákányszék kerékpárút egyelőre nem kerül kiépítésre. Úgy látszik, már itt is érvényesül, hogy egyesek saját politikai érdeke fontosabb, mint a homokháti emberek érdeke…

Mivel mi nem politizálunk, így térjünk is vissza a konkrét programokra. Most még csak 2 túra időpontja biztos, a többit az áprilisi számunkban ismertetjük.
bicaj2

  1. 2015. április 11 szombat 9.30 Zákányszék (Lengyel tér) – Ásotthalom, az táv kb. 38 km. Érkezés vissza Zákányszékre kb. 13.30 körül. A táv könnyen megtehető, kényelmes tempóban.

  2. 2015. április 19. Critical Mass Szeged – Részt veszünk a Szegeden évek óta tartó rendezvénysorozaton. A rendezvény szervezői felhívják az illetékesek figyelmét arra, hogy bizony a kerékpáros társadalom egyre nagyobb, és a kerékpáros közlekedés feltételei még mindig nem kielégítőek. (Talán egyszer az írt bevezető is eljut az illetékesekhez, hogy minek is kellene a fontosabbnak lennie…) A túra 12.30-kor indul a Lengyel térről. Mórahalmon 13.00 órakor lehet csatlakozni hozzánk. Röszke felől érünk be Szegedre, a Dugonics térre. A rendezvény 15. 00 órakor kezdődik, és kb. 2 órán át tart. Itt várhatóan 1500-2000 kerékpáros tesz meg egy kört Szegeden (kb. 10 km) nagyon lassú tempóban, többször megállva. Zákányszékre 19.00 óra körül érünk vissza. A túra közepes igénybevételű, de kezdők is meg tudják csinálni.

    10678630_786520914720043_4905826913563996033_n

Egyik túrán se lesz kísérő autó, így a túráknak költsége se lesz. Csak az előírásoknak megfelelő kerékpárokkal és öltözékkel lehet részt venni a túrákon. Bővebb információ facebook csoportunkban a „Nagy ZakaHom-e kerékpártúra” név alatt lehetséges. Jelentkezz ide tagnak, és mindent első kézből tudhatsz meg. További információ: zakahome@zakanyszek.hu vagy 290-403-as telefonszám (könyvtár).

Börcsök Zoltán

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.