Felhívás a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tagjai részére

Tisztelt tagunk!

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara felhívja figyelmét, hogy a kamarai tagdíj 2015. évi bevallásának határideje 2015. június 30.


Az eddig gyakorlatnak megfelelően önbevallását online felületünkön, elektronikusan teheti meg. Ezért kérjük, látogasson el honlapunkra, a www.nak.hu oldalra, és az ott található Ügyfélkapu felületen töltse ki formanyomtatványunkat. Természetesen a NAK falugazdász hálózata is segít Önnek a kitöltésben, melyhez kérjük, legyen kedves felkeresni falugazdászát a lenti elérhetőségek egyikén.

A kitöltéshez szükséges dokumentumok (kérjük, falugazdászához vigye magával):
• őstermelőként, egyéni vállalkozóként: személyi igazolvány, lakcím kártya, adóazonosító kártya, őstermelői/egyéni vállalkozói igazolvány, 2014-re folyósított MVH–s és egyéb támogatások igazolása, a 2014. évre vonatkozó adóbevallás.
• cég, gazdasági szervezet esetében: adószám, cégbírósági irat, 2014-re folyósított MVH-s és egyéb támogatások igazolása, 2014. évre vonatkozó adóbevallás.

Tagdíjat érintő kedvezményekkel kapcsolatos dokumentumok:
• elismert TÉSZ/TCS szervezet esetében az azonosító kód, tagjainak NAK nyilvántartási száma, valamint a TÉSZ/TCS számára értékesített, az elismerés alapjául szolgáló termény, termék nettó árbevételének összege.
• árbevétel-megosztás esetén (ha az agrártevékenység árbevétele nem haladja meg a 20%-ot, illetve külön kérelemre a 25%-ot), az ezt igazoló Független Könyvvizsgálói Jelentés,
• egyéb tagdíjalapot csökkentő kedvezmények igénybevételéhez a szükséges igazoló dokumentumok (jövedéki adó igazolás, stb.)

Felhívjuk figyelmét, hogy ha nem saját nevében jár el, akkor 2 tanúval hitelesített meghatalmazás, ill. cégnél az aláírási címpéldány is szükséges.

További információ:
www.nak.hu
Ügyfélszolgálatunk: 06 1 802 6100

Falugazdász
Vaczkó Gábor
ügyfélfogadás:
hétfő – szerda:  8.00 – 16.30
péntek: 8.00 – 12.00
06 70 902 28 78

Üdvözlettel:
Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.