Erdélyi kirándulás

Május végén csodálatos élményben lehetett része két osztálynak: a szépséges Erdély kincseivel ismerkedhettek a hatodikos és hetedikes tanulók.

A hasznos tudnivalókat és a természeti szépségeket Farkas Aladár borszéki tanár úr „meséi” is kiegészítették. Segítségével ellátogathattunk a borszéki általános iskolába, ahol nagyon kedvesen fogadtak bennünket és még a híres Cifrasarok néptánc együttes is bemutatkozott nekünk. Még azon a napon bemehettünk a borvízpalackozó üzembe, majd délután az érdeklődők Borszék barlangjaival és a Tündérkert csodáival ismerkedhettek. Vele utazott el a csapat a parajdi sóbányába is, s útközben javaslatára megtekintettünk egy hatalmas, gyönyörű székelyföldi templomot, melynek ablakai Budapesten készültek. Másnap pedig mesélt a Gyilkos-tóról, Békás-szorosról és a hatalmas békási víztározóról is.
Megkóstoltuk a finom kürtős kalácsot és természetese nem maradt el a focizás sem – madárcsicsergésre a hegyektől körülvett focipályán.
Nem várt szeretettel és kedvességgel fogadtak bennünket Borszéken. Köszönjük Mindenkinek, akivel kapcsolatba kerültünk, külön köszönet Farkas Aladárnak és Benkes Zsoltnak, Borszék alpolgármesterének. Köszönjük Matuszka Antal polgármester úr segítségét is, hogy megvalósulhatott ez a felejthetetlen kirándulás.

Ábrahám Enikő és Miklós Lászlóné

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.