Ferenc pápa áldása a zákányszéki kántorokra

Zákányszéken az úrnapi szentmise nemcsak a bérmálás miatt tért el a többi ünnepi szentmisétől. Dr. Janes Zoltán plébános atya erre az alkalomra időzítette Makra Ignác és Börcsök Zoltán volt kántoroknak a több mint hat évtizedes kántori szolgálat megköszönését. Azért is erre az alkalomra esett a választás, mert néhány nappal az ünnep előtt érkezett meg Rómából, Ferenc pápától az „ajándék”, a pápai áldás.

IMG_0137

Börcsök Zoltán és Makra Ignác

Zoltán atya a következő méltatással vezette fel az ajándék átadást:

„Szeretném megköszönni Kántor Uraknak azt a sok-sok fáradozást, szolgálatot, amit az elmúlt 60 évben vállaltak, köszönöm az idejüket, áldozatvállalásukat, áldozatkészségüket. Köszönöm, hogy ezt a szent szolgálatot mindig előbbre helyezték mindennél, azt, hogy kedves feleségeik, a családtagok is ebben társak voltak, megértéssel, türelemmel – és talán még örömmel is – fogadták, amikor édesapának az ünnepeken is szolgálatot kellett teljesíteni. Kívánom, hogy a Jó Istennek az áldása kísérje mindkettejük életét, gazdagítsa és segítse őket minden tervükben, álmuknak a megvalósulásában.”

Makra Ignácnak és Börcsök Zoltánnak dr. Kiss-Rigó László megyés püspök adta át azt az emléket, mely a pápai áldást tartalmazza, névre szólóan, a következőképpen:

„Őszentsége Ferenc Pápa szívből adja apostoli áldását több évtizedes kántori szolgálata elismeréseként Makra Ignác/Börcsök Zoltán életére, kérve számára mennyei kegyelmek bőséges kiáradását, s a Boldogságos Szűz Mária folytonos anyai pártfogását.”

Gratulálunk! Boldog, egészséges életet kívánunk!

Tanács Klára

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.