Nyár végi tájékoztató…

A nyári szünet után ismét jelentkezik a Kis Újság. Nem mondhatni, hogy eseménytelenül telt a nyár, hiszen aki nem ment nyári szabadságra, az ugyanúgy dolgozott, legyen az hivatali munka, projekt megvalósítása, vagy rendezvények szervezése. Az utóbbi évek egyik legnagyobb eseményét bonyolítottuk le a falunap keretében. Elismerések átadása, kerékpárút avatás, egész napos traktor-show, főzőverseny és zárásként fogatos bemutató. Bízom benne, hogy ebben a színes palettában mindenki talált kedvére valót. Köszönetemet fejezem ki a szervezőknek, lebonyolítóknak, akik azért sürgölődtek, hogy minden vendég jól érezze magát, és természetesen köszönöm a vendégeknek, ünneplőknek is, hogy eljöttek és részt vettek a programokban.

A kerékpárúttal kapcsolatosan van még teendőnk, közlekedési táblák elhelyezésével, parkoló kialakítással kívánjuk biztonságosabbá tenni a közlekedést a főutcán.

Hosszas előkészítés és jogi procedúra után megkezdhettük az óvodaépület bővítését, melyet remélem, rekordidő alatt sikerül majd befejeznünk és a létesítmény tágas csoportszobával, gyermek és akadálymentes vizesblokkal és komplett tűzvédelmi rendszerrel bővülhet. Bízom benne, hogy minél hamarabb használatba vehetik a gyerekek a megújult létesítményt.

Folytatódik a közmunkaprogram a településen, aminek a megítélése nem egyértelmű, én mégis fontosnak tartom, hiszen a rend és a tisztaság látszik a település utcáin, parkjain és a termelt mezőgazdasági termények bekerülnek az óvoda és a szociális intézmény konyhájára. A programnak köszönhetően hűtött tároló és feldolgozó épült a Petőfi utca végén, a géppark újabb gépekkel, termeléshez szükséges eszközökkel bővül.

Mindenkit foglalkoztat a szennyvízcsatorna díj bevezetése. A vonatkozó jogszabály megszületett, a díjat még nem vezették be, a közmeghallgatásra igyekszem részletes információkat beszerezni.

Új színnel bővült a települési paletta, első alkalommal került megrendezésre a Zákányszéki Kisállat és Kézműves Börze. Papagájtól a tengeri malacig, házi füstölt sajttól a házi töpörtyűn keresztül a kecsketejes szappanig sok minden megtalálható volt már az első alkalommal. Én arra kérek mindenkit, kövesse a szervezők felhívásait és minden hónap első vasárnapján jöjjön ki a sportcsarnok mögötti vásárba árulni, vásárolni, vagy csak egyszerűen nézelődni.

juci_cover-e1439979262819

Rövid összefoglalómban a teljesség igénye nélkül adtam tájékoztatást az elmúlt hónapok fontosabb eseményeiről. Kérem Önöket, jöjjenek el az október 29-i közmeghallgatásra, ahol bővebben beszélgethetünk a falu ügyes-bajos dolgairól.

Matuszka Antal
polgármester

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.