Lapszemle – Dr. Mester Lajos Az év orvosa

delmagyar.hu – Tímár Kriszta – 2016. 03. 21

Bár az idei év orvosa versenyben a közönségjelöltek között nem volt Csongrád megyei, mégis díjaztak egy megyei szakembert a rangos egészségügyi elismeréssel. Mester Lajos, Zákányszék háziorvosa a szakmai zsűri szerint a három legjobb magyar háziorvos között van – szombaton Az év orvosa díjat vehetett át.
1280

Fotó: delmagyar.hu

Meglepetést hozott az idei Astellas – Az év orvosa verseny. A rangos egészségügyi díjátadón rendszeresen tarolnak a szegedi szakemberek: 2012-ben Paszt Attila nyerte a közönségszavazást, 2014-ben Simonka Zsolt a második helyen végzett. Idén úgy tűnt, tavalyhoz hasonlóan nem lesz megyei díjazott, a közönségdíjra jelölt 12 megyei szakember közül ugyanis senki nem jutott be a legnépszerűbbek közé, vagyis akikre a legtöbb voks érkezett.

A szombati díjátadón aztán mégis színpadra szólítottak egy megyei doktort.Mester Lajos, Zákányszék háziorvosa a szakmai jelöltek döntősei között volt, vagyis azok között, akiknek díjazásáról nem a közönség, hanem a zsűri határozott.

– Két hete tudtam meg, hogy felterjesztettek erre a díjra, de tudtam, hogy nagyon sok jelölt van, így nem vettem komolyan az esélyeimet. Aztán egy hete felhívtak, hogy az alapellátás kategóriában a három döntős egyike vagyok – mesélte Mester Lajos, akit a SZTE Családorvosi Tanszéke, valamint saját, zákányszéki kollégái jelöltek a díjra. – Oktatási, kutatási, üzemorvosi és háziorvosi tevékenységemről is írtak a beadott pályázatban. Számomra azonban a szakmai elismerésemnél is jobban esett, hogy a jelölésből kiderült, mennyire szeretnek és tisztelnek azok, akikkel együtt dolgozom.

Folytatás a delmagyar.hu oldalon.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.