Változás az ivóvíz minőségében településünkön

viz1

Tisztelt Zákányszéki Lakosok!
Kedves Érintettek!

Zákányszék település Önkormányzata 9 környékbeli települési önkormányzattal együtt a Mórahalom és Térsége Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás tagjaként közös beruházást valósít meg a szolgáltatott ivóvíz minőségének javítására.
A beruházás eredményeként új – vas-, mangán-, arzén és ammónium-mentesítő – víztisztító technológia valósult meg a kapcsolódó létesítményekkel (épületek, kutak, műtárgyak) és a vízellátó hálózat tisztítási, fejlesztési és rekonstrukciós munkáival együtt Ásotthalom, Bordány, Domaszék, Forráskút, Mórahalom, Öttömös, Pusztamérges, Ruzsa, Üllés, Zákányszék településeken annak érdekében, hogy a megváltozott vízminőségi határértékeknek a települési ivóvíz megfeleljen. Az új vízkezelési technológia tesztüzeme az utolsó szakaszba érkezett, a kivitelező Konzorcium a közegészségügyi hatósággal és az üzemeltető Alföldvíz Zrt-vel egyeztetve 2016. július 12-től megkezdi a tisztított ivóvíz hálózatba bocsátását.
Felhívjuk a település lakosainak figyelmét, hogy az új technológiáról érkező ivóvíz a korábban megszokottól eltérő lesz, köszönhetően a vízben oldott, a határértéket meghaladó alkotóelemek (vas, mangán, arzén) csökkentésének, eltávolításának. Ez a változás az ivóvíz érzékszervi paramétereiben (szín, szag, íz) alábbiak szerint lesz érzékelhető:
• az ivóvíz jellegzetes fémes íze várhatóan megszűnik
• az ivóvíz nem hagy sárgás-barnás, rozsdás foltot a tároló
edényekben, szaniterekben
• az ivóvízben alkalmanként, bizonyos időszakokban enyhe fertőtlenítőszer szag, íz jelentkezhet.
A fentiek az ivóvíz minőségét kizárólag pozitívan befolyásolják, így a lakosság egészséges, jó minőségű és az előírásoknak mindenben megfelelő ivóvízhez juthat. Átmenetileg, az átállást követő néhány hét során előfordulhat az ivóvíz érzékszervi tulajdonságainak ingadozása.
A víz minőségével vagy a szolgáltatással kapcsolatos észrevételeket közvetlenül az üzemeltető Alföldvíz Zrt. ügyfélszolgálati telefonszámán – 06-40-922-334 – vagy műszaki hibabejelentő számán – 06-80-922-333 – szíveskedjenek jelezni.

Köszönjük megértésüket és türelmüket az ivóvíz tisztító technológia teljes beüzemelése és az ehhez szükséges műszaki átállások időtartama során!

Tisztelettel:
A kivitelezést végző
Aquaprofit – Bauszer Konzorcium

viz2

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.