Felhívás: Kanyaró-járvány megelőzése Zákányszéken

Tisztelt Gazdatársunk!

Bizonyára értesült róla, hogy Romániából elindulva hazánkban is megjelent a kanyaró-járvány.

A kanyaró-járvány megelőzése érdekében kérjük, hogy amennyiben jelenleg foglalkoztat vagy tervezi külföldi vendégmunkás foglalkoztatását az alábbi teendőket tartsa be: Ha van lehetősége előre érdeklődjön leendő munkavállalója esetleg fertőzöttsége és tünetei felől, illetve ha megérkeztek munkásai, azok 2 hétig kerüljék a közösségeket. Különös tekintettel értendő ez boltokra, rendezvényekre, hivatalokra, valamint a rendelőket, patikákat is ideértjük.

A 2 hét azért fontos, mert ezen idő alatt a kanyarófertőzés tipikus tünetei megjelenhetnek egy esetleges fertőzésnél. Amennyiben munkavállalója tünetmentes az itt tartózkodás első két hetében akkor a fertőzés esélye minimálisra csökken.

A kanyaró kezdeti tünetei 9-11 nap lappangás után hasonlók az influenza tüneteivel: orrfolyás, nátha, láz köhögés, gyengeség, kötőhártya gyulladás. A kezdetektől számított 14-15. nap után jelennek meg tipikusan fejen a kiütések.

Munkavállalója hazalátogatásakor a visszaérkező munkásnál a 14 nap megfigyelési ciklus újra indul!

Amennyiben fenti tüneteket észleli munkásán, az alábbi telefonon egyeztessen időpontot háziorvossal, hogy lehetőség legyen rendelési időn kívül fogadni és megvizsgálni:

Dr. Mester Lajos 62/590-050

Dr. Sebestyén Balázs 62/290-509

Rendelési időn kívül hívja a 104-es telefonszámot.

Köszönjük a külföldi munkavállalók esetében hozott eddigi intézkedések betartását, és kérjük továbbra is magunk és gyermekeik egészsége érdekében a fentiek betartását!

Zákányszék, 2017. március 14.

Tisztelettel:

Matuszka Antal
polgármester

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.