Bemutatkozott a települési értéktár

Zákányszék is meghívást kapott Mórahalomra 2017. július 7-én, ahol települési értékeinket mutathattuk be az érdeklődőknek. A Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében néhány homokháti és határon túli település vett részt a rendezvényen.
Zákányszéken 2013-ban jött létre a települési értéktár, mely azóta 17 helyi érték felvételéről döntött. Hogy mi is az érték egy településen, azt az ott élők döntik el. Zákányszéken fontosak az épített és természeti értékeink (Szentháromság Templom, Ezerarcú Sömlyék, Lódri-tó) kulturális csoportjaink (parasztkórus), az Öregház Tanyamúzeum vagy a sok éves hagyományra visszatekintő Zákányszéki Böllérnap. Megtalálható még települési értékeink között Babérné rétese, az Erdei Pihenő és Madárvárta, a Tündér Kecsketejes Szappanok. A Csongrád Megyei Értéktárba felvételt nyert az Ezerarcú Sömlyék, mely páratlan növény és állatvilágával településünk büszkesége.
A bizottság továbbra is várja a helyi lakosok javaslatait, hiszen értékeink feltérképezése és megőrzése valamennyiünk közös feladata.
Települési értékeinkről bővebb leírást a fotókat  
https://www.facebook.com/zakanyszekiertektar/?fref=ts oldalon találnak.

Zombori Istvánné
intézményvezető

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.