Incze Zsuzsa közönségtalálkozó

2017. november 27-én 17 órakor Incze Zsuzsa televíziós műsorvezető lesz a Zákányszéki Művelődési Ház és Könyvtár vendége. „A Csellengők hídja” című interaktív közönségtalálkozón emberi sorsokról, elveszett és megkerült felnőttekről, gyerekekről beszél vetítéssel egybekötött előadásán.

inczeA ’90-es évek első felében az egész világon nagy sláger volt a Soul Asylum nevű együttes Runaway train című száma, amelynek videoklipjében eltűnt gyerekek fényképei és nevei voltak láthatóak. Ez a dal adta az ötletet Incze Zsuzsának a Csellengők című televíziós műsor megalkotásához. Nem műsort akart elsősorban, hanem segíteni. Közszolgálati műsora húsz évig futott a televízió képernyőjén, sok személy megkerült a segítségével. A riportfilmfolyam készítése közben ő maga is szakértővé vált a témában. Azt is tudja: nem az a siker, hogyha megvan valaki, hanem az, ha az őt keresők végre, talán életükben először, beszélnek az érzelmeikről. Ha valamitől haza akar menni a csellengő, talán azért, mert megtudja, hogy hiányzik, hogy fontos, hogy szeretik. Képesek voltak miatta kamerába beszélni, megmutatkozni mások előtt.

Bár a Csellengők című műsor a nagy átszervezésekkel egyszer csak megszűnt, a téma most is aktuális. Sőt ha lehet, ma még inkább, mint húsz évvel ezelőtt. Aki cselleng, az még nem veszett el. Az még meglehet, megjöhet. Nagyon fontos, hogy a gyerekek halljanak az őket fenyegető veszélyekről, a felnőttek pedig ismerjék meg azokat a veszélyhelyzeteket, melyekről talán nem is gondolnák, hogy ilyen fenyegeti a mai gyerekeket. Ezekhez nyújt nagy segítséget Incze Zsuzsa előadása.

Szeretettel várjuk ingyenes rendezvényünkre!

Paraginé Tóth Edina
könyvtáros

KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.