Lapszemle: 120 kiló húsból és 35 kiló vérből készült a reggeli Zákányszéken

delmagyar.hu – 2017. 11. 18.

Pénteken három, majd szombat reggel további három disznó vesztét okozta a XVI. Zákányszéki böllérnap, amelyen idén összesen 1100 kiló állatot dolgoztak fel. Az esti 600 fős vacsorára 2000 adag töltött káposzta, 120-120 kiló hurka és kolbász, hét bogrács sertéspörkölt készült.

L3240285

Míg a böllérek az állatokat dolgozták fel, az ifjúsági önkormányzat tizenegy tagja a reggelit készítette. Hajdú Imre szakmai irányításával 120 kiló pecsenyét, 20 kiló májat sütöttek, ami mellé még 35 kiló hagymás vér került az asztalra kenyérrel és savanyúsággal.

A vendégszerető helybeliek közben szorgalmasan kínálták pálinkáikat, a helyi állatorvos, Müller Károly gyógynövényes ágyon pihentetett szőlőpálinkáját, egy másik kedves helybeli pedig a bodzából készült főzetét kóstoltatta a vendégekkel és helybeliekkel.

Kivette a munkából a részét idén is a legfiatalabb böllérsegéd, a 11 éves Szalai Kevin, aki édesapjának a hurkához szükséges abalé készítésében segített.

Puskás Istvánné pedig a már pénteken elkészült tepertő felhasználásával sütött isteni pogácsát, ami miatt szombat éjjel fél kettőkor felkelt, hogy három kiló lisztből frissen készíthesse a finomságot. Így szombat reggel friss, meleg pogácsával kínálta a vendégeket.

A cikk folytatódik a delmagyar.hu oldalon további fotókkal.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.