Boldog Karácsonyt!

Az egyedüli dolog, amiért érdemes ezen a földön élni, az az, hogy az ember tudjon szeretetet adni és elfogadni is. Csak ez teheti boldoggá az embert.”

Milyen egyszerűen hangzik, és mégis olyan nehéz megvalósítani! Hiszen sokan azt gondoljuk, a szeretet természetes, de valahogy a mindennapjainkban ez mégsem jelenik meg. Kitölti életünket a munkahely, a kollégák, az aggódás, a gondok, problémák, kevés idő marad a legfontosabbra, a családra. Életünket meghatározzák a „szürke hétköznapok”. A karácsony azonban egymáshoz vezet bennünket, nemcsak egy ünnep, hanem egy érzés. Szépségét nem az ajándékok nagyságával kell mérnünk, hanem egy olyan ajándékkal, amiből mindenki részesülhet, amit mindenki adhat, ez pedig a szeretet.

IMG_0023

A karácsonyt megelőző hetekben a várakozást, a nyugodt készülődést kellene előtérbe helyeznünk. A karácsony nemcsak a keresztény emberek számára fontos ünnep, hanem a világon mindenhol örömnap. Eredeti üzenete valamiért az évek során kicsit elveszett, a szeretet időnként elhalványulni látszik. Fényét azzal tudjuk erősíteni, ha a karácsonyfa alá az ajándékokkal együtt elhelyezzük szívünk szétáradó szeretetét is. Ezt az ünnepet az emlékezés, az együttlét élménye, a boldogság érzése különbözteti meg a hétköznapoktól. Egymásra mosolygunk, mert együtt lehetünk. Meggyújtjuk a gyertyákat, és emlékezünk azokra is, akik már nincsenek velünk. Őrizzünk meg ebből az ünnepi pillanatból morzsákat az eljövendő év hétköznapjaira azért, hogy azokból is kicsit ünnepit, kicsit méltóságteljeset, a hétköznapitól eltérőt varázsoljunk.

Engedjék meg, hogy az év végéhez közeledve, köszönetet mondjak mindazoknak, akik egész évben segítették településünk fejlődését és az önkormányzat munkáját. Így köszönöm a polgármesteri hivatal, az iskola, az óvoda, a művelődési ház, egészségügy, és a szociális intézmény dolgozóinak, hogy az egyre nehezedő körülmények között helytálltak, és jó színvonalon látták el feladataikat.

Köszönöm a lakosságnak és a civil szervezeteknek a különböző társadalmi munkákban nyújtott segítségét és aktív részvételt, az egyházközség támogató közreműködését, a helyi vállalkozóknak, hogy több alkalommal támogatták rendezvényeinket mind szervezésben, mind anyagilag.

Mit is kívánhatnánk magunknak a következő évre? Természetesen mindenkinek egészséget, boldogságot, békességet, anyagi biztonságot és szerencsét. Kívánom mindenkinek, hogy a szeretet és a vele járó békesség tegye széppé az ünnepeket. Leljék meg örömüket szeretteikben és embertársaikban, hogy a Karácsonyt és az új esztendőt új szívvel és újult erővel kezdhessük.

A Képviselő-testület nevében áldott, békés szeretetteljes Karácsonyt és boldog új évet kívánok mindenkinek!

Matuszka Antal
polgármester

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.