Lapszemle: A fejlesztésekről és a túlélésről szólt az év Zákányszéknek

delmagyar.hu – ATJ – 2018. 01. 03 

Egyszerre szólt a fejlesztésről és a túlélésről Zákányszék 2017-es éve. Matuszka Antal polgármester szerint a következő esztendőt a nyertes pályázatok megvalósítása határozza meg.

– A TOP-os (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program – a szerk.) pályázatok eredménye meghatározta az egész évünket, ami most is egyszerre szólt a fejlesztésekről és a túlélésről – kezdte Matuszka Antal.
Zákányszék első embere elmondta, az új önkormányzati informatikai rendszerre, az ASP-re való átállás kihívást jelentett a településnek. – Diplomatikusan úgy fogalmaznék, hogy nem ment zökkenőmentesen, de reméljük, hamarosan túl leszünk a gyermekbetegségeken. Viszont az eszközbeszerzést 7 millió forintból az állam biztosította, így az informatikai rendszerünk megújult.
1655306_374495179359515_363725931_o
Az ASP rendszert jelenleg több mint 1700 önkormányzat használja. A központilag szolgáltatott, komplett informatikai alkalmazáscsomag az ígéretek szerint segíti az iratkezelést, a gazdálkodást és az adóbeszedést, lehetőséget ad az elektronikus ügyintézés megvalósítására és működtetésére. – Ez idegesítő és megterhelő volt mindannyiunk számára, de a lényeg, hogy az önkormányzati intézményrendszert biztonságosan üzemeltettük – tette hozzá a polgármester.

Zákányszéknek jelenleg két TOP-os projekttel van támogatási szerződése, az egyik energetikai, a másik egy környezetvédelemmel kapcsolatos projekt. – Az önkormányzat benyújtott még egy pályázatot: 10 külterületi tanyát fogtunk össze, és pályáztunk energetikai, víz- és szennyvízkezelési problémák megoldására 50 millió forint értékben. Ez bírálat alatt van – mondta Matuszka Antal, aki fontos eredménynek tartja, hogy karácsony előtt 400 háztartásba juttattak el élelmiszercsomagot 1,5 millió forint értékben.

A cikk folytatódik a delmagyar.hu oldalon.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.