Magyar Kultúra Napja Zákányszéken

2018. január 19-én 17 órai kezdettel a Magyar Kultúra Napja alkalmából a Zákányszéki Művelődési Ház és Könyvtárban Kudlik Júlia és Szvorák Katalin Szeretettel című előadóestjére várjuk a kedves közönséget

Kudlik Júlia a Magyar Televízió Örökös Tagja és Szvorák Katalin Kossuth-díjas énekművész szembefordulnak korunk sztereotípiáival. Olyan műsort állítottak össze, ahol Kudlik Júlia saját gondolatai hangzanak el a szeretetről egyházi és világi megközelítésben és ehhez kapcsolódnak az énekek. Közös előadóestjük megállítja az időt, a szeretet útját szorgalmazza. Mai világunkban nehéz a szeretetet közvetíteni, bármiféle értéket őrizni, továbbörökíteni, de nem lehetetlen.

Jókai Anna így vall az előadóestről: „Két, megszenvedett tisztaságú lélek ajándéka, a kicsorduló szeretet: szóban és énekben. A szeretet Istentől árad és az emberi Én kelyhe fogadja magába. Töltekezzünk belőle, és osszuk meg a szomjazókkal.” Kudlik Júlia és Szvorák Katalin közös hitvallása reményt keltő örömüzenet, hiszen a megfáradtaknak megnyugvást, a keresőknek válaszokat tartalmaz.

Az előadóest után 18 órakor Ábrahám Árpádné Zákányszéken élő amatőr alkotó festményeiből, keresztszemes hímzéseiből és ásványgyűjteményéből nyílik kiállítás a Művelődési Ház előterében.

Kultúra napja 2018 nyomdába

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.