Európai Hulladékcsökkentési Hét

Tisztelt Lakosság!

 

A Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. tájékoztatása alapján Magyarország idén is részt vesz az Európai Hulladékcsökkentési Hét kampányban, mely 2018. november 17-25. között kerül majd megrendezésre. Az idei év kiemelt témája a veszélyes hulladékok (takarítószerek, sütőolaj, fénycsövek/izzók, E+E, gyógyszerek, festékek) mennyiségének csökkentése „Méregtelenítsünk” szlogennel. A Hét keretében önkéntesek hívják fel a figyelmet saját ötleteikkel a hulladék mennyiségének csökkentésére, újrahasznosítására. Az alábbi tájékoztatóban, ill. a http://szelektalok.hu/hulladekcsokkentesihet/ honlapon bővebb információ kapható az Európai Hulladékcsökkentési Hétről.

 

Zákányszék, 2018. október 25.

 

Gárgyán István
jegyző

A Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ezúton szeretné Önöket tájékoztatni az Innovációs és Technológiai Minisztérium által meghirdetett „Európai Hulladékcsökkentési Hét” tárgyú kampánnyal kapcsolatban. 

Magyarország idén is részt vesz az Európai Hulladékcsökkentési Hét (European Week for Waste Reduction/EWWR) kampányban, amely 2018. november 17-25. között kerül megrendezésre. A Hét keretében Európa szerte önkéntesek saját ötleteiket megvalósítva hívják fel a figyelmet a hulladékmennyiség csökkentésének fontosságára, a termékek újrahasználatára, valamint a már hulladékká vált anyagok újrahasznosítására, azaz a szelektív hulladékgyűjtés jelentőségére. Az idei év kiemelt témája a veszélyes hulladékok megelőzése, „Méregtelenítsünk” szlogennel hívja fel a figyelmet főként a háztartásokban keletkező veszélyes hulladékok megelőzésére. Ebben a témakörben lehet a hulladékcsökkentési akció ötleteket regisztrálni. Bővebb információ az Európai Hulladékcsökkentési Hétről és a regisztráció módjáról a projekt honlapján található:

http://szelektalok.hu/hulladekcsokkentesihet/

A legötletesebb, leghatékonyabb regisztrált akciók idén is benevezésre kerülnek az Európai Hulladékcsökkentési Díjra, melyet a nemzetközi zsűri által kiválasztott legjobb európai kezdeményezések kapnak.

 

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.