Nyugodj békében Doktor Úr!

„Kipp-kopp elindul fentről egy-egy Lélek,
Menetel velük sok éven át Idő s az Élet.
Van, kit érdekel, milyen lesz a sorsa,
Van, ki életét rábízza majd a Sorsra.”

2018. november 26-án reggel kaptam a hírt: Dr. Máthé Ellák településünk volt állatorvosa elhunyt. Köztiszteletben álló kitűnő szakember és jóbarát. A település nevében szeretnék most Tőle elköszönni.

Dr. Máthé Ellák 1939. augusztus 12-én született Budapesten. Általános iskolai és gimnáziumi tanulmányait Diósgyőrben végezte. Szülei gazdálkodtak, de a gyermekeiket tanítatták, mindhárom diplomát szerzett. 1956 és 1962 között elvégezte az állatorvosi egyetemet, közben a Honvéd Lovassport Szakosztályban versenyzett. 1966-ig Miskolcon a Korbonctani Intézetben, majd megyei főállatorvosként Miskolcon és Egerben dolgozott, egészen 1973-ig. 1973-ban Göncön körállatorvos, majd innen az út Csongrád megyébe vezetett ahol a Mesterséges Termékenyítő Főállomás igazgatója 1979-ig. 1974-ben kötött házasságot Dr. Müller Máriával. 1979-ben nevezték ki Zákányszékre hatósági állatorvosnak, ahol nagyüzemi állatorvosi feladatokat is ellátott. Bekapcsolódott a közéletbe is, hiszen négy éven keresztül önkormányzati képviselőként is aktívan dolgozott a település jobbításáért, fejlesztéséért. 2012-ben a településen végzett állatorvosi, társadalmi-közéleti tevékenységéért, életpálya elismeréseképpen „Zákányszék Község Díszpolgára” kitüntető címet kapott. Közel 40 évig végezte munkáját a településen, majd nyugdíjasként is köztiszteletnek örvendett.

Zömök termete, jellegzetes nevetése tűnik elő emlékeimben, a mindenhová eljutó Trabant, melynek hátsó ülése tele volt gyógyszerekkel, eszközökkel.

A település nevében őszinte együttérzésemet fejezem ki a gyászoló család minden tagjának.

Nyugodj békében Doktor Úr!

                                                                                  Matuszka Antal
polgármester

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.