Változások az építéshatósági feladatok ellátásában

Településünkön a bejelentés köteles, illetve az építési engedélyhez kötött építéshatósági feladatok ellátása 2020. február 29-ig Mórahalom Város Jegyzőjének hatáskörébe tartozott. Ezen ügyek intézésére helyben a Zákányszéki Polgármesteri Hivatalban pénteki napokon Maroster Emília ügyintéző tartott ügyfélfogadást.

Kormányzati intézkedések következtésben a hatáskör megváltozott, 2020. március 1-től az építéshatósági feladatokat a Csongrád Megyei Kormányhivatal (6722 Szeged, Rákóczi tér 1.) látja el. Az ügyintézéssel kapcsolatban jelenleg bővebb tájékoztatást nem tudunk nyújtani. Felvilágosítást kérni a 62/680-129-es telefonszámon, vagy e-mailben a daroczi.krisztina@csongrad.gov.hu címen lehet.

Személyes ügyintézésre a fenti címen van lehetőség, de kérjük vegyék figyelembe a koronavírus miatti ügyfélfogadási változásokat!

Az építési feladatokhoz kapcsolódó településkép-védelmi tájékoztatás és szakmai konzultáció, valamint a településképi véleményezési eljárás lefolytatása továbbra is Zákányszék Község Önkormányzata hatáskörébe tartozik. Az ezzel kapcsolatos helyi szabályok a településkép védelméről szóló 16/2018 (XII.28.) önkormányzati rendeletben találhatóak, mely interneten a Nemzeti Jogszabálytárban érhető el.

Gárgyán István – jegyző

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.