Fertőtlenítés miatt átmenetileg átköltöztetik a zákányszéki idősek bentlakásos otthonának lakóit

A bentlakásos szociális intézmények – kiemelten az idősotthonok – kiemelt kockázatú helyszínek a koronavírus-járványban. Kockázatot jelentenek önmagukban azért, mert sokan vannak egy helyen, és azért is, mert lakóik idős, gyakran krónikus beteg emberek, akikre a vírus különösen veszélyes. A fertőzések megelőzése miatt az országos tisztifőorvos újabb intézkedések végrehajtására kérte fel a fenntartókat és az idősek otthonai vezetőit.

A zákányszéki Idősek bentlakásos otthonában (Zákányszék, Dózsa Gy. u. 44.) jelenleg nincs egyetlen koronavírussal fertőzött beteg sem, de megelőzés céljából

2020. április 25-én (szombaton)

az épület fertőtlenítését a Magyar Honvédség elvégzi.

Az otthon lakói a fertőtlenítés idejére (1 napra) áthelyezésre kerülnek az Ifjúsági Klub (Zákányszék, József Attila u. 31.) épületébe.

A Magyar Honvédség mentesítésben résztvevő katonái garantálják a feladat hatékony és gyors végrehajtását, a legkisebb kellemetlenséget okozva ezzel az idős embereknek.

Természetesen az intézmény dolgozói és az önkormányzat is mindent megtesz azért, hogy ez idő alatt is az ellátottak a legbiztonságosabb körülmények között lehessenek.

A bentlakók egészségének és biztonságának érdekében kérjük minden érintett megértését és türelmét!

 

                                                                                  Matuszka Antal István – polgármester

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.