Koronavírussal kapcsolatos információk

Tisztelt Zákányszékiek!

Ez év márciusának közepétől gyökeresen megváltozott az életünk, egy számunkra eddig ismeretlen és veszélyes vírussal kell szembenéznünk. Úgy tűnik az első akadályokat sikeresen vettük, amelyben nagy szerepe lehetett fegyelmezettségünknek. Megtapasztaltuk az intézményi bezárásokat, a csökkentett idejű ügyfélfogadást.

A településen eddig nem volt korona-vírusos személy.

Ahogy az sajnos várható volt, megérkezett a koronavírus-járvány második hulláma, és a hivatalos statisztikák szerint nagyobb lendülettel fertőz most, mint elsőre.

Ezért közösségünk védelmében arra kérek mindenkit, fokozottan ügyeljünk az egészségügyi előírásokra!

A szabályokat nem könnyű meghatározni, még nehezebb betartani. Az oktatási-nevelési intézmények és a szociális ellátórendszer vezetőivel, két háziorvosunkkal tanácskozva a kötelező szabályozás mellett három mindenféleképpen betartandó feladatunk van:

 

Mindenki viseljen maszkot, aki közösségbe megy!

Rendszeresen és alaposan mossunk kezet!

Tartsuk egymástól a másfél méteres távolságot!

Az önkormányzat a jövőben is mindent el fog követni a zákányszékiek védelmében, intézményeinket ellátjuk megfelelő védőfelszereléssel és fertőtlenítőszerrel.

Háziorvosaink szakmailag felkészültek és egészségügyi csapatuk elkötelezett feladatuk maradéktalan ellátásával kapcsolatban.

Szociális ellátórendszerünk felkészült arra, hogy újra segíteni tudjunk a leginkább veszélyeztetett korcsoportoknak, el tudunk jutni valamennyi háztartásba.

Intézményeink elkészítették az EMMI 2020. augusztus 17-én kiadott Intézkedési terv alapján a 2020/2021. tanévben a köznevelési intézményekben a járványügyi készenlét idején alkalmazandó eljárásrendet. Kérem, ezen szempontrendszerek betartását.

Eddig sikerrel meg tudtunk birkózni a járvánnyal. Eddig is a zákányszékiek fegyelmezettségére és megértő türelmére volt szükség, most sincs ez másképp.

Arra kérek mindenkit, vigyázzunk most is egymásra és magunkra!

Együtt, összefogással túl leszünk a járvány második hullámán is!

 

Matuszka Antal

polgármester

 

 

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.