Elindul a település új termelői piaca

Zákányszék Község Önkormányzata pályázati forrásból termelői piac építését valósította az Ifjúság és a Petőfi Sándor utca sarkán (Ifjúság u. 1. sz.).

A használathoz és üzemeltetéshez szükséges engedélyek megszerzését követően az első piaci nap 2020. október 3-án (szombat) reggel 6 órától kerül megtartásra.

Amit az új termelői piacról tudni érdemes:

  • Piaci nap minden kedden és szombaton 6:00-12:00 óra között kerül megtartásra. Ünnepnapokon a piac zárva tart.
  • A piacon Csongrád-Csanád megyében vagy a piac 40 km-es körzetében működő gazdaságból származó mezőgazdasági-, illetve élelmiszeripari termékét értékesítő kistermelők, őstermelők árusíthatnak.
  • Gyűjtött, szedett gomba és élő állat a piacon nem értékesíthető.
  • A helypénz összege 250,- Ft/asztal/nap.
  • A piacon a 65 év feletti zákányszéki kistermelők, őstermelők helypénz megfizetése nélkül árusíthatnak.

 A termelői piac használatának részletes szabályait Zákányszék Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2020. (IX.29.) számú önkormányzati rendelete tartalmazza, amely „itt” megtekinthető.

Tájékoztatjuk továbbá Önöket, hogy a jelenlegi Lengyel téri piac október 10-ét követően bezár, árusítás a továbbiakban csak az új termelői piacon engedélyezett.

Sikeres piaci napokat kívánunk minden résztvevőnek!

Zákányszék Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2020.(IX.29.) önkormányzati rendelete a helyi termelői piac létesítéséről és üzemeltetéséről. (pdf formátumban itt tekinthető meg)

 

Zákányszék Község Önkormányzata

 

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.