Intézkedések a koronavírus miatti helyzetre Zákányszéken

A Magyar Kormány a 478/2020. (XI. 3.) Kormányrendeletében Magyarország egész területére veszélyhelyzetet rendelt el.

A kormányrendelet betartása érdekében hozott intézkedésekről az alábbiak szerint adok tájékoztatást.

A Polgármesteri Hivatal nyitva tartásában nem történt változás, mindennap 8-12 óráig van ügyfélfogadás, délután a Hivatal zárva tart. Az ügyféltérbe, irodába valamennyi belépő Ügyfélnek kötelező a kihelyezett kézfertőtlenítő, orrot, szájat eltakaró szájmaszk használata! Az előtérben (recepció) egyszerre egy személy tartózkodhat.  A Hivatal elérhetősége 62/590-490 , vagy 30/606-2376 .

Polgármesteri döntés alapján a Sportcsarnokot csak és kizárólag az oktatási-nevelési intézmények használhatják (Zákányszéki Általános Iskola, Zákányszéki Manó-kert Óvoda és Bölcsőde) . Semmilyen civil program nem engedélyezett!

Határozatlan időre bezárt a Művelődési Ház és Könyvtár. A főbejárat mellett található könyvponton van lehetőség a visszahozott könyvek leadására. A kölcsönzés menete: megrendelés e-mailben, messenger üzenetben, visszajelzés, átvétel. A falugazdász és a falugazdász munkáját segítő teleház fogad ügyfeleket a kihelyezett tájékoztató táblák útmutatásai alapján.

A Zákányszéki Általános Iskola és Művészetoktatási Intézményben az oktatás – a járványügyi szabályok betartásával- zavartalanul folyik.

A Zákányszéki Manó-kert Óvoda és Bölcsőde fogadja a gyerekeket teljes munkaidőben az intézményi protokoll betartásával.

A Termelői Piac határozatlan időre bezárt.

A Szociális Központ teljes munkaidőben és teljes létszámban végzi a munkáját az Intézmény jóváhagyott eljárásrendje alapján. A bentlakásos otthonban látogatási tilalom van.

A településen tervezett valamennyi rendezvény felfüggesztésre került, nem lesz Böllérnap és az Adventi gyertyagyújtások sem kerülnek megtartásra. A főtéren a szalma-labirintus sem kerül kialakításra.

A szociális tűzifa kiosztása megkezdődött, kollégáim folyamatosan juttatják ki az igényelt mennyiséget.

Lehetőség szerint minél többen intézzék ügyeiket telefonon, vagy e-mailen, minimalizáljuk a személyes kontaktálást, ezzel is akadályozva a járvány terjedését.

„Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!”

Matuszka Antal

polgármester

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.