Változások a hulladékszállításban

2021. évi hulladékgyűjtés rendje

Tájékoztatni kívánjuk Önöket, hogy 2021. január 01. napjától Zákányszék területén a hulladékszállításra vonatkozóan az FBH-NP Nonprofit Kft. a közszolgáltató.

A hulladék ürítése, szállítása változatlanul zajlik a megszokott napokon, módon, melyet a Móraép Nonprofit Közhasznú Kft. végzi, mint Társaságunk alvállalkozója.

A hulladékot az ingatlan előtti közterületre szíveskedjenek kihelyezni a gyűjtési napon reggel 6 óráig és az elszállítás időpontjáig az ingatlan előtt kint hagyni, oly módon, hogy azt a begyűjtést végző gépjármű meg tudja közelíteni és kézi erővel mozgatható legyen.

FIGYELEM! ÜRÍTÉSI REND VÁLTOZÁS!

Az elkülönítetten gyűjtött csomagolási hulladék elszállítása az eddigi páros heteken történő elszállítása helyett

PÁRATLAN heteken fog történni!

A külterületi ingatlanok hulladékgyűjtését érintően NINCS változás, minden a megszokott módon történik!

BIOLÓGIAILAG LEBOMLÓ HULLADÉKGYŰJTÉS (zöldjárat naptár)

A biológiailag lebomló hulladék gyűjtése minden hónap második csütörtöki napján történik.

FENYŐFA GYŰJTÉS RENDJE

2021. januárjában a két alkalmas fenyőfagyűjtés napjai: 2021. január 08. és 2021. január 15.

A fenyőfákat az ingatlan előtti közterületre szíveskedjenek kihelyezni a gyűjtési napon reggel 6 óráig és az elszállítás időpontjáig az ingatlan előtt kint hagyni, oly módon, hogy azt a begyűjtést végző gépjármű meg tudja közelíteni és kézi erővel mozgatható legyen.

A biológiailag lebomló hulladékgyűjtés során az ingatlanoknál kertekben, udvarokban, konyhában keletkező minden szerves anyagtartalmú hulladék elszállítása történik az FBH-NP Nonprofit Kft. által díjmentesen biztosított biológiailag lebomló zsákban, illetve az ágnyesedéket max. 70 cm hosszú 50 cm átmérőjű kötegekben összekötve a zsák mellé helyezze ki oly módon, hogy a közterületen a begyűjtést végző gépjármű meg tudja közelíteni és kézi erővel mozgatható legyen. Amennyiben a biológiailag lebomló hulladékot nem ilyen formában helyezik ki, vagy ha a kommunális hulladékkal keveredik, akkor a gyűjtőjárattal nem áll módunkban elszállítani.

A biológiailag lebomló hulladékok aprítás és komposztálás után hasznosításra kerülnek. Az elkészült komposztot a Tisztelt Érdeklődők a Regionális Hulladéklerakókban (Vaskút, Kiskunhalas, Felgyő) beszerezhetik.

A begyűjtéssel egyidejűleg munkatársaink annyi cserezsákot biztosítanak, amennyi kihelyezésre került. Szükség esetén további zsák (legfeljebb havonta 4 db) az Önhöz legközelebb eső ügyfélszolgálaton vagy ügyfélkapcsolati ponton igényelhető.

Elkülönítetten gyűjtött csomagolási hulladék szállítása (szelektív)

Az elkülönítetten gyűjtött csomagolási hulladék elszállítása páratlan heteken, csütörtöki napon történik.

A csomagolási hulladék gyűjtése során kihelyezhető hulladékok:

  • Papírhulladék, italoskarton (újság, folyóirat, füzet, könyv, hullámpapír, csomagolópapír, kartondoboz lapítva, kiöblített italos kartondobozok kupak nélkül.

  • Műanyag- és fémhulladékok (kiöblítve, kupak nélküli PET palack, PP, HDPE jelzésű flakonok, pl: tejfölös, samponos, ásványvizes, üdítős flakonok; műanyag zacskó vagy szatyor, háztartási fém, italos és konzervdoboz kiöblítve, apróbb fémtárgyak)

HÁZHOZ MENŐ LOMTALANÍTÁS

A lomtalanítást évente 2 alkalommal / ingatlan díjmentesen tudja igénybe venni az az ingatlantulajdonos, aki minden negyedévben megkapja hulladékszállításra vonatkozó számláját, valamint hátralékkal nem rendelkezik. Lomtalanítás keretében a háztartásban keletkezett lom (feleslegessé vált használati tárgyak, eszközök, bútorok, egyéb kisebb méretű tárgyak, anyagok zsákolva vagy kötegelve) kerül elszállításra.

Lomtalanítási igényét a +36-79/524-821 telefonszámon tudja jelezni.
A lomtalanítási igény leadáshoz válassza a 4-es menüpontot (Lomtalanítás), azt követően tárcsázza a felhasználási hely irányítószámát.

Kommunális hulladék gyűjtés

A kommunális hulladék begyűjtésének napja belterületen továbbra is csütörtök. Amennyiben háztartásában nagy mennyiségben keletkezett kommunális hulladék, úgy többlethulladék elszállítására alkalmas zsákot biztosítunk díj ellenében ügyfélszolgálatunkon vagy ügyfélkapcsolati pontjaink egyikén.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.