Felhívás gépjárműadó befizetésével kapcsolatos teendőkről

2021. január 1. napjától a gépjárműadóval kapcsolatosan adóhatósági feladatokat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) látja el. A közúti közlekedési nyilvántartási szerv a gépjármű tulajdonosának, üzembentartójának változásáról az adatszolgáltatását ezentúl a NAV részére teljesíti. A NAV az adómentes gépjárművekről is értesülni fog.

Az adózó 2021. év első félévére vonatkozó gépjárműadó-fizetési kötelezettségének a NAV tájékoztatása alapján 2021. április hónap 15. napjáig kell eleget tegyen. Felhívom a figyelmet, hogy az erről szóló értesítés, illetve a pontos adófizetés érdekében fokozottabb figyelmet kell fordítani az ügyfélkapu, vagy a postaláda ellenőrzésére.

Akik nem fizették meg a 2021. évet megelőzően előírt, és kiküldött gépjárműadót azoknak továbbra is az önkormányzati adóhatósághoz kell a késedelmes gépjárműadót megfizetni.

F O N T O S,

hogy azon adózók, akik a számlavezető pénzintézetüknél állandó megbízással rendelkeznek a gépjárműadó tekintetében, szíveskedjenek mihamarabb befáradni (legkésőbb március 10-ig) a pénzintézethez és módosítsák az állandó megbízásukat a későbbiekben felmerülő túlfizetések, téves befizetések elkerülése érdekében.

Akik a NET Bank szolgáltatáson keresztül állandó utalás formájában teljesítik adóbefizetésüket, szintén fordítsanak nagyobb figyelmet az utalandó tételeik ellenőrzésére.

 

 

 

 

Gárgyán István

jegyző

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.