Boldog Nőnapot!

“Ha Isten a nőt a férfi urává akarta volna tenni,
Ádám fejéből vette volna.
Ha rabszolgájává, a lábából.
Ámde oldalából vette,
mert társává, egyenlő párjává akarta.”

(Szent Ágoston)

            Nincs két egyforma ünnep, és a Nőnapok sem egyformák. Az idei a megváltozott helyzet miatt többszörösen is más, mint az eddigiek. Nem túlzok, ha azt mondom, sokszoros teher rakódik most a nők vállára. Helyt állnak anyaként, társként, nőként, vezetik a háztartást, otthonról dolgoznak, segítenek az otthon tanuló gyerekeknek. Mindezt teszik kitartó türelemmel és végtelen szeretettel.

Kedves férfitársaim! Ezt a szeretetet természetesen nem évente egy alkalommal kellene viszonozni, megköszönni, hanem mindig hálásnak kell lenni érte, viszont ez a nap lehetőséget biztosít a szimbolikus ajándékozásra, megemlékezésre. A köszönetnyilvánítás is legyen több mint az eddigiek, vagy ha nem is több, de tartson tovább.

Fotó: Andi virág facebook oldala

Férfiak számára a Nőnap egy kicsit a jóvátétel napja is. Hiszen nap, mint nap gyűlik az az adósság, amelyet az ünnepek alkalmával törleszteni illene, de úgy hiszem erre pár ünnepnap nem elegendő. Utolérjük-e magunkat valaha? Aligha. De a mai napon legalább megpróbálunk törleszteni egy kicsit az adósságból

Kedves Édesanyák, Lányok, Asszonyok!

A Nemzetközi Nőnap alkalmából településünk valamennyi Hölgyének kívánok jó egészséget, örömet, sok szeretetet, az élet szebbé tételéhez figyelmes társat.

Tisztelettel:

Matuszka Antal
polgármester

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.