Jegyzői tájékoztatás a szigorított járványügyi intézkedésekről

A koronavírus-járvány harmadik hulláma Európa-szerte erősebbnek bizonyult az eddigieknél. A fertőzésszám csökkentése érdekében a kormány döntése alapján március 8-án hatályba léptek a március 22-éig tartó szigorított védelmi intézkedések.

Ezek közül kiemelten az alábbiakra hívjuk fel a figyelmet:

  1. A települések belterületén, az utcán és a közterületen – a Kormányrendelet szerinti kivétellel – mindenki köteles orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot olyan módon viselni, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje.
  2. 2021. március 8-tól az óvodákban rendkívüli szünet, az általános iskolákban a nevelés-oktatás tantermen kívüli, digitális munkarend megszervezése került elrendelésre.
    A 111/2021. (III. 6.) Korm. rendelet alapján – a 2021. március 8-tól az óvodákban elrendelt rendkívüli szünet, illetve az általános iskolákban bevezetett tantermen kívüli, digitális munkarend időtartama alatt – a szülő, törvényes képviselő kérelmére az intézményvezető gondoskodik a gyermekek, tanulók napközbeni felügyeletének megszervezéséről.

A zákányszéki közoktatási intézmények (óvoda, általános iskola) vezetői tájékoztatást tettek közzé a gyermekfelügyeletre és a gyermekétkeztetésre vonatkozó szabályokról, eljárásról.

  1. A Polgármesteri Hivatalban az ügyintézés elektronikus úton a megszokott módon továbbra is folytatódik.

A személyes ügyfélfogadás időszaka nem változik,

hétfőtől péntekig 8:00 – 12:00 óráig tart.

Kérjük ügyfeleinket, hogy személyesen csak a LEGSZÜKSÉGESEBB ESETBEN keressék fel a hivatalunkat!

Elérhetőségeinken információnyújtás, időpont-egyeztetés kapcsán munkaidőben ügyfeleink rendelkezésére állunk. Sürgős, halaszthatatlan ügyekben hívják a megadott telefonszámok valamelyikét!

 Telefonszám: 06 62 590-490; 06 30 -606-2376

E-mail: info@zakanyszek.hu

A Hivatal látogatása során a maszk használata kötelező, valamint kérjük Önöket a megfelelő higiéniai előírások (pl.: kihelyezett kézfertőtlenítő használata), valamint az egymástól való legalább 1,5 méteres távolság betartására!

 Felhívjuk a figyelmet, hogy a szabályozások gyakran változnak, ezért kérünk minden érintettet, hogy folyamatosan figyelje a sajtó híreket, a hivatalok, az intézmények és a közszolgáltatók tájékoztatóit (honlapokon, facebook oldalakon)!

Megértésüket köszönjük!

Zákányszék Község Önkormányzata

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.