KÜLTERÜLETI Hulladékszállítás Zákányszéken

Hulladékszállítási közszolgáltatási szerződéssel rendelkező (a szolgáltatást nem szüneteltető) felhasználóktól az alábbiak szerint kerül elszállításra a hulladék Zákányszék külterületén:

 

1./ Kommunális háztartási hulladék gyűjtése külterületen:

A külterületi ingatlanokat érintően a kommunális hulladék gyűjtése a korábban megszokott napokon történik (településrésztől függően kedd, szerda, csütörtöki napokon).

 

Műanyag zsákban megfelelően becsomagolva kérjük a hulladékot kihelyezni:

  • Maximum 120 liter / alkalom,
  • 1 személyes háztartásra vonatkozó szerződés esetében maximum 60 liter / alkalom.

 

Túlsúlyos, nem megfelelően csomagolt, állati tetemet, ürüléket, veszélyes hulladékot tartalmazó zsákot nem szállítunk el! Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a zsákokat pótkocsis szerelvényre kell felpakolni kézi erővel.

 

2./ Szelektíven gyűjtött, csomagolási hulladék gyűjtése külterületen:

 

A külterületi ingatlanok esetében a szelektív hulladék gyűjtése a kommunális hulladék begyűjtésével egy napon, egyszerre történik.

A szolgáltató által biztosított emblémás zsákokban kérjük kihelyezni a szelektíven gyűjtött hulladékot. Hetente maximum 2 zsák helyezhető ki ingatlanonként.

Munkatársunk a lepakoláskor külön kezeli a kommunális és szelektív hulladékot ezért kérjük a megfelelő, jól megkülönböztethető zsákok használatát!

 

A szelektív hulladékgyűjtő zsákba az alábbi hulladékok helyezhetők el:

  • papír (tisztán, laposra hajtogatva): kartondoboz, hullámpapír, élelmiszerek és kozmetikai cikkek, papírdobozai, színes és fekete-fehér újság, szórólap, prospektus, irodai papír, füzet, telefonkönyv
  • műanyag (kiöblítve, laposra taposva): színes- és víztiszta PET palack, kupak (üdítős, ásványvizes), kozmetikai és tisztítószerek flakonjai (pl: samponos, öblítős, mosogatószeres), reklámszatyor, nylonzacskó, csomagolófólia, fólia (zsugor és strech), joghurtos, tejfölös és margarinos dobozok, műanyag eszközök
  • fém- és italos kartondoboz (kiöblítve, laposra taposva): fém italos doboz (pl: üdítős, sörös, energiaitalos), tartós tej és üdítők dobozai (Tetra Pack), konzervdoboz,

 

A KOMMUNÁLIS és a SZELEKTÍVEN gyűjtött hulladékot a fentiek figyelembevételével, gyűjtési napokon legkésőbb kora reggel szíveskedjen kihelyezni az ingatlan elé a megszokott, forgalmat nem akadályozó, jól látható helyre!

A hulladékgyűjtő gépjármű elhaladása után kihelyezett háztartási hulladékot nem áll módunkban elszállítani! A járat érkezési időpontja adott napon belül változó lehet!

 

Zákányszéki Hulladékudvar:

 

A hulladékudvar a korábbi nyitvatartási renddel továbbra is üzemel, aktív szerződéssel rendelkező ügyfelek részére a belterület közelében, a „ruzsai bekötőútnál”, az „állatfelvásárló telep” mellett, a Zákányszék, 018/51. hrsz alatt:

 

Nyitva tartás:

szerda              8:00 – 14:00

péntek             8:00 – 14:00

szombat          8:00 – 16:00

 

Lomtalanítás:

Házhoz menő lomtalanítás került bevezetésre 2021. január 1-től Zákányszéken.
A lomtalanítást évente 2 alkalommal díjmentesen tudja igénybe venni az az ingatlantulajdonos, aki minden negyedévben megkapja hulladékszállításra vonatkozó számláját, valamint hátralékkal nem rendelkezik.

Lomtalanítás keretében a háztartásban keletkezett lom (feleslegessé vált használati tárgyak, eszközök, bútorok, egyéb kisebb méretű tárgyak, anyagok zsákolva vagy kötegelve) kerül elszállításra.

 

Lomtalanítási igényét a +36-79/524-821 telefonszámon tudja jelezni. A lomtalanítási igény leadáshoz válassza a 4-es menüpontot.

 

Ügyfélszolgálati helyek:

 

  1. a) A Móraép Kft. személyes ügyfélszolgálata Zákányszéken: a Polgármesteri Hivatalban érhető el minden hónap harmadik szerdai napján 8 – 10 óra között.

 

 

  1. b) Móraép Kft.:
    Mórahalom, Röszkei út. 34.

    Hétfő: 7.30-12.00  12.30-16.00
    Kedd: zárva
    Szerda: zárva
    Csütörtök: 7.30-12.00  12.30-16.00
    Péntek: 7.30-12.00


Telefonszám: 62/281-055 (102. mellék)

  1. c) FBH NP Kft. ügyfélszolgálata:

Cím: 6521 Vaskút, 0551/2. hrsz.

Telefonszám: 06-79/524-821

E-mail cím: fbhnpkft@fbhnpkft.hu

Amennyiben a külterületi hulladékszállítással kapcsolatosan kérdés, vagy probléma merül fel, kérjük hívják a Zákányszéki Polgármesteri Hivatalt a 62/590-490-es telefonszámon, ahol munkatársunk rögzíti a bejelentést, melyet az info@zakanyszek.hu e-mail címre is megküldhet.

 

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.