Óvodai játszóudvar fejlesztése

Magyar Falu Program MFP-OJKJF/2022 kódszámú pályázati felhívásra beadott „Óvodai játszóudvar fejlesztése” címmel pályázatot nyertünk 5 792 470 Ft összegben.

A Zákányszéki Manó-Kert Óvoda és Bölcsőde játszóudvarát tervezzük korszerűsíteni. A 3 csoportos óvoda és 1 csoportos bölcsőde egy intézményben található, de a gyerekek és az udvar is elválasztásra került. A projektből az óvoda udvart szeretnénk fejleszteni az elavult játszóeszközök cseréjével és új eszközök beszerzésével.

Jelenlegi játszó eszközök

A tervezett játszótér fejlesztő eszközei hozzájárulnak, hogy a gyermekek fejlődési lehetőségei javuljanak. A jelenlegi eszközök elavultak és korszerűtlenné váltak a gyerekek biztonságos szabadidő eltöltéséhez és fejlődésükhöz. Az előírásoknak megfelelően szakember bevonásával tervezzük az új eszközöket telepíteni az óvoda udvarán. A hatályos rendeletből és kötelező eszközlistából kerültek kiválasztásra a játszóudvar elemi. A tervezett eszközök listája: Kültéri óvodai asztal-pad garnitúra (2 db), Homokozó 200×200 cm-es, Homokozó takaró ponyva 200×200 cm-es, Napvitorla. Gőzmozdony, Nyitott vagon, Fellegvár csúszda, Féreglyuk-csőalagút, Háromszög mászóka, OXO  rajztábla, Babaház OXO forgókkal, Szemétgyűjtő (2 db), Mini madárfészekhinta  120 cm-es kosárral.

A játszóeszközöket szeptember elején használatba vehetik a gyerekek.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.