Ülésezett a Zákányszéki Helyi Választási Bizottság

Kazi Péter alpolgármesteri és önkormányzati képviselői tisztségéről történő lemondásával a Képviselő-testületben egy képviselői hely megüresedett, amelynek betöltésével kapcsolatosan Dobó László elnök vezetésével ülésezett a Zákányszéki Helyi Választási Bizottság.

A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló 2010. évi L. törvény 21. § (1) bekezdése szerint: „Ha az egyéni listáról megválasztott képviselő helye üresedik meg, helyére a következő legtöbb szavazatot elért jelölt lép.”

Zákányszék községben a 2019. október 13-án megtartott helyi önkormányzati választáson – az egyéni listás képviselőválasztás eredményét megállapító jegyzőkönyv és képviselő választás eredményét megállapító 31/2019. (X.13.) HVB. határozat alapján – szavazatszám szerinti sorrendben a következő legtöbb szavazatot elért jelölt Pintér-Tanács Adrienn volt.

A Helyi Választási Bizottság határozott arról, hogy az önkormányzati képviselői mandátumot Pintér-Tanács Adrienn részére kiadja.

A határozat jogerőre emelkedése után a képviselő átveszi megbízó levelét, majd a Képviselő-testület előtt képviselői esküt tesz.
A határozat pdf formátumban itt tekinthető meg.

                                                                                              Gárgyán István
 Helyi Választási Iroda vezető

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.