Új játszóterek épülnek Zákányszéken

Zákányszék Község Önkormányzata bruttó 20.415.960,- Ft összegű vissza nem térítendő támogatásban részesült a VP6-19.2.1.-43-5/C-21 kódszámú Vidéki szemléletformálást, egészségnevelést és hagyományőrzést szolgáló fejlesztések a Mórahalmi Járás területén 2021 című felhívás keretében „Játszótér fejlesztés Zákányszéken” elnevezésű (projektazonosító: 3374603051) beruházás megvalósítására.

A beruházás során 2 helyszínen épül új játszótér:

Lengyel téri park: a területen lesz egy „Nagyok játszótere” és egy „Kicsik játszótere”. Előbbin ütéscsillapító homok burkolatba helyezett játszóvár (3-12 évesek számára), valamint egy kétüléses lengőhinta került megtervezésre (1 db bébi és 1 db lap ülőkével). Utóbbin két rugós játék (egy róka és egy szarvas), egy homokozó, egy mérleghinta, egy játszósarok (babaház) és egy krétával írható rajztábla kínálnak játék lehetőséget a friss levegőn.

Sportpálya, záportó melletti terület: A játszótérre terveztünk egy mászókát (3-12 éves korig), ami egyben egy hajó alakú homokozó is. Egy rugós hintával, valamint egy kétüléses lengőhintával (1 db bébi és 1 db lap ülőkével) egészítettük ki az együttest.

Egyes játszótéri eszközök telepítése megtörtént, a biztonsági felülvizsgálatuk még folyamatban van. A személyi sérülések elkerülése érdekében ezen eszközöket kérjük még nem használják.

A projekt tervezett fizikai befejezése 2023. május 31.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.