Boldog Karácsonyt!

„Ha az ünnep elérkezik életedben, akkor ünnepelj egészen. Tisztálkodjál belülről és kívülről.

Felejts el mindent, ami a köznapok szertartása és feladata. Az ünnepet nemcsak a naptárban írják piros betűkkel.
  (Márai Sándor)

Karácsonyi köszöntőd

Régen mindig imádtam a karácsonyokat. Amikor kisgyerek voltam. Nemcsak az ajándékok miatt – bár gyermekfejjel főként ez volt, amit felfogtam az egészből–, hanem a várakozással teli izgalomért, ami körüllengte az ünnepet. Lehullott a fehér hó, rövidültek a nappalok. Mindenki boldogan kezdte a visszaszámlálást, mely minden múló nappal egyre közelebbinek mutatta a karácsonyt.

Szenteste összegyűlt a család. Gyertya égett, csillagszóró szikrázott, szólt a Csendes Éj, és formás, színes dobozok vártak a kicsomagolásra. Mi, gyerekek, csak az ajándékokat bontogattuk, örültünk a játékoknak, a sok édességnek, de visszagondolva már akkor is sejtettük valahol legbelül: ez az ünnep a Szeretetről szól.

„Az egyedüli dolog, amiért érdemes ezen a földön élni, az az, hogy az ember tudjon szeretetet adni és elfogadni is. Csak ez teheti boldoggá az embert.”

Milyen egyszerűen hangzik, és mégis olyan nehéz megvalósítani! Hiszen sokan azt gondoljuk, a szeretet természetes, de valahogy mindennapjainkban ez mégsem jelenik meg.

Kitölti életünket a munkahely, a kollégák, az aggódás, a gondok, problémák: életünkbe észrevétlenül belopóznak a „szürke hétköznapok”.

A karácsony azonban egymáshoz vezet bennünket, nem csak egy ünnep, hanem egy érzés. Szépségét nem az ajándékok nagyságával kell mérnünk, hanem egy olyan ajándékkal, amiből mindenki részesülhet, amit mindenki adhat, ez pedig a szeretet.

A karácsony nemcsak a keresztény emberek számára fontos ünnep, hanem a világon mindenhol örömnap. Eredeti üzenete valamiért az évek során kicsit elveszett, a szeretet időnként elhalványulni látszik. Fényét azzal tudjuk erősíteni, ha a karácsonyfa alá az ajándékokkal együtt elhelyezzük szívünk szétáradó szeretetét is.

Mit is kívánhatnánk magunknak a következő évre? Természetesen mindenkinek egészséget, boldogságot, békességet, anyagi biztonságot és szerencsét. Kívánom mindenkinek, hogy a szeretet és a vele járó békesség tegye széppé az ünnepeket. Leljék meg örömüket szeretteikben és embertársaikban, hogy a Karácsonyt és az újesztendőt új szívvel és újult erővel kezdhessük.

A Képviselő-testület nevében áldott, békés szeretetteljes Karácsonyt és boldog újévet kívánok mindenkinek!

Matuszka Antal
polgármester

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.