Az egészséghét részletes programja

2024. febr. 12. hétfő9 óra Bőrgyógyászati szűrés – Dr. Frecska Irén
Helyszín: Védőnői Tanácsadó Zákányszék, Petőfi utca 11.
Időpont kérése: 2024. február 5-én 9-15 óráig a 30/581-3329 telefonszámon.
2024. febr. 13. kedd18 óra – Illatos hangfürdő – Békési T. Edit és Frankné Kádár-Németh Anett vezetésével. Illatos hangfürdő – Mit jelentenek számomra az illatok? Emlékek a múltból. Emlékeztetők a jelenből. Útitársak az önmagamhoz vezető úton. Hidak az emberekhez. Kapcsolódások. Felismerések. És Neked mit jelentenek? Csatlakozz hozzánk egy illatos hangfürdő erejéig és találd meg te is a saját válaszodat erre a kérdésre. A hangfürdő során önmagunkba, lelkünk mélyére utazunk, ahol akár eddig ismeretlen tájakat fedezhetünk fel. A rezgések kíséretében szeretettel és nyitottsággal ismerkedhetünk belső világunkkal!. Eszközigény: polifoam, plédek( magunk alá teríteni és takarózni, kispárna)  
2024. febr. 14. szerda18 óra – Te kipróbálnád a nordic walking-ot? Előadó: Kocsis István nemzetközi nordic walking instruktor
A Nordic walking lényege, hogy egy pár speciális bot és különleges gyaloglótechnika segítségével hatékonyan, ugyanakkor kímélő módon fejleszthető az állóképesség, az izomerő, a mozgáskoordináció. Nélkülözhetetlen kellékei a speciális botok.  
2024. febr. 15. csütörtök18 óra – Jó glutén, rossz glutén Előadó: Király Roland molnár, pék a Magyar Családellátó alapítója. A glutén érzékenység és a lisztek kapcsolata – hogyan segít ebben a kovász? Király Roland előadásában választ kaphatnak erre.  
2024. febr. 16. péntek9 óra – Nőgyógyászati rákszűrés – Dr. Pap Éva – Helyszín: Védőnői Tanácsadó Zákányszék, Petőfi utca 11. Időpont kérése: 2024. február 5-én 9-15 óráig 30/581-3329 telefonszámon.    
16 óra – Szenior örömtánc Tyukász Brigittával – A SZENIOR ÖRÖMTÁNC kimondottan az idősebb korosztály számára kitalált közösségi mozgásforma. Kíméletes sporttevékenység és „agytorna”, ami a legújabb kutatások szerint eredményesen késlelteti a demencia és az Alzheimer-kór kialakulását.  
2024. febr. 17. szombat10 óra – Mozogj az egészségedért! Mini táv 2,5 km, Közepes táv 5 km Teljesíthető a kerékpárúton: gyalog, babakocsival, egyedül vagy társasággal is. Gyülekező 9.45-kor a Zákányszéki Művelődési Házban.
A túrát teljesítőket a szervezők meleg teával és zsíros kenyérrel várják vissza a
művelődési házba.
18 óra Azért a kis bolondságért! – Magyar népi pajzánságok a Déryné Program támogatásával – az előadás ingyenes!
Helyszín: Zákányszéki Művelődési Ház   Pajzán históriánk forrásai a magyar népi szerelmes történetek, szerelmi kiokosítók hol szomorú, hol víg gyűjtései. Vásári bábjátékunk végig kíséri, hogyan lesz a szerelmi tűzkeresztségen éppen csak átesett leánykából e téren sokat tapasztalt, meglett asszony. A virágnyelven elbeszélt, legjobb ízű népi humorral fűszerezett történet fő témája „Ádámságunk” és „Évaságunk” az emberi élet különböző szakaszaiban. Szeretettel ajánljuk alig serdült és korosabb nézőinknek egyaránt.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.