Március 8. Nemzetközi Nőnap.

A tavasz első kedves ünnepe. S bármennyire megkopott már a Nőnap eredeti üzenete, a szebbik nemet mindig érdemes ünnepelni. Mert hogy ők hozzák életünkbe a tavaszt, ők jelentik számunkra a napsütést, általuk és értük leszünk jobbak.

Olyan időket élünk, amikor már eltűntek a nemek szerinti korlátozások, nők is lehetnek orvosok, tűzoltók, pilóták, mérnökök, és férfiak is lehetnek tanítók, óvóbácsik, vagy akár modellek, mégis a hagyomány és a nemek szerinti szerep-vállalás maradt a jellemző. Így van ez otthon is. Működik a hagyományos munkamegosztás az egyenjogúság mellett is.

Szerintem nemcsak a hagyományok, hanem a szeretet is győzött ezen a területen. Hiszen rengeteg szeretet van az olyan egyszerű mozdulatokban, amiket csak nőktől látni.

Ezt a szeretetet természetesen nem évente egy napon kellene viszonozni, hanem mindig hálásnak kell lenni érte, viszont ez a mai nap lehetőséget biztosít a szimbolikus köszönetnyilvánításra.

Férfiak számára a nőnap egy kicsit a jóvátétel napja is. Hiszen nap mint nap gyűlik az az adósság, amellyel a nőknek tartozunk. Utolérjük-e magunkat valaha? Aligha. De a mai napon legalább törlesztünk egy kicsit az adósságból.

Ne feledkezzünk hát meg róluk ezen a szép tavaszi ünnepen. Köszöntsük őket egy szál virággal, mosollyal, és szeressük őket tiszta szívvel!

 

Kedves lányok, asszonyok! Kívánom, hogy legyetek mindig szépek, kedvesek és végtelenül boldogok!

A Nemzetközi Nőnap alkalmából a település valamennyi Hölgyének kívánok jó egészséget, örömöt, sok szeretetet, az élet szebbé tételéhez figyelmes társat.

                                                                       Tisztelettel:
Matuszka Antal
polgármester

 

 

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.