Szociális célú tűzifa – 2024

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az önkormányzat támogatási igényének pozitív elbírálását követően a 2024-es fűtési szezonban is lehetőségünk van természetbeni támogatásként szociális célú tűzifát biztosítani a rászoruló háztartások részére.

Zákányszék Község Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális célú tüzelőanyag juttatásainak helyi szabályairól szóló 16/2015. (X.30.) önkormányzati rendelete szerint természetbeni juttatásként egyedi elbírálás alapján szociális célú tűzifa támogatást nyújt, azon szociálisan rászorultaknak, akiknek a háztartásában az egy főre számított havi jövedelem nem haladja meg a 99.750.- Ft-ot, egyedül élő esetén a 114.000.- Ft-ot és fatüzelésre alkalmas fűtőberendezéssel rendelkezik, melyről nyilatkozatot tesz.

A szociális célú tűzifa támogatás háztartásonként csak egy jogosultnak állapítható meg.

A kérelmek benyújtására 2024. október 15. napjától lesz lehetőségük a rendelkezésre álló készlet (87 erdei m3) erejéig, de legkésőbb 2025. január 31. napjáig.

 A tűzifa támogatás mértéke háztartásonként legfeljebb 5 erdei köbméter, a beadott kérelmek és a rendelkezésre álló mennyiség aránya fogja meghatározni a támogatás tényleges nagyságát.

 Bővebb információt az igénybevétel feltételeiről a 06/62 590-490-es telefonszámon vagy személyesen a Polgármesteri Hivatalban, ügyfélfogadási időben Molnár Mónika ügyintézőtől kérhetnek, ahol a kérelem nyomtatvány is beszerezhető.

Kollégáink készséggel állnak rendelkezésükre.

 

Tisztelettel:         Matuszka Antal István

                                                                         polgármester

 

 

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.