ASP központhoz csatlakozás

KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16

 „Zákányszék Község Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása” – KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16 -2016-00159

Zákányszék Község Önkormányzata 5.999.927,-Ft támogatásban részesült a „KÖFOP-1.2.1.-VEKOP-16 2016-00159 azonosító számú, „Csatlakozási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztéséhez” c. támogatási konstrukció keretében.

A pályázat célja az adminisztratív terhek csökkentése, amely a szolgáltató közigazgatás szervezési feltételeinek fejlesztésén és az elektronikus folyamatok fejlesztésén, szakrendszerek egységesítésén, fejlesztésén, szolgáltató képességének növelésén keresztül valósítható meg.

Az ASP (Application Service Provider) szolgáltatás lényege, hogy az ügyfél nem magát a számítógépes programot vásárolja meg, telepíti fel a gépére és kezdi el annak használatát, hanem egy távoli szolgáltató központtól szolgáltatásként veszi igénybe az alkalmazásokat. Az ASP szolgáltatás technológiailag és gazdaságilag is kedvező megoldást jelent olyan településeknek, akik a feladataik széles körben támogató, integrált alkalmazáshoz a hagyományos módon nem juthattak volna hozzá, azok magas beruházási és üzemeltetési költsége miatt.

Az önkormányzatok számára, az állampolgárok magas színvonalú kiszolgálása érdekében gazdaságosabb, hatékonyabb és biztonságosabb az ASP technológia alkalmazása, amelynek bevezetéséhez, informatikai hátteréhez biztosít fedezetet a pályázat keretében elnyert támogatás.

A pályázati felhívás az önkormányzati ASP rendszerről szóló 257/2016. (VIII. 31.) Korm. rendeletben foglalt kötelezettségek végrehajtását támogatja az önkormányzatok számára nyújtott csatlakozási források biztosításával. Célja az egységesített önkormányzati elektronikus ügyviteli megoldások bevezetése országos szinten, az egyes települési önkormányzatok az önkormányzati ASP központhoz történő csatlakozásának megvalósításával Zákányszék Község Önkormányzata esetében is.

A projekt megvalósítása 2018. június 30-ig tart.

A projekt megvalósításához megítélt támogatási összeg: 5.999.927,- Ft.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.