Épület energetikai felújítás

Zákányszék Önkormányzata épületeinek energetikai korszerűsítése

TOP-3.2.1-15-CS-1-2016-00043 azonosítószámú projekt

 Zákányszék Község Önkormányzata az iskola, a sportcsarnok és az óvoda épületeinek energetikai korszerűsítésére nyert 199.997.915 Ft vissza nem térítendő támogatást. A projekt célja az önkormányzati épületek fenntartási költségeinek csökkentése épületenergetikai fejlesztésekkel.

 A projekt célja Zákányszék Község 3 db oktatási-nevelési célú közintézményének energetikai korszerűsítése: Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Tornacsarnok, Manó-Kert Óvoda és Bölcsőde. A pályázat célja önkormányzati intézmények hatékonyabb, racionálisabb energiagazdálkodásának elősegítése. Az iskola az 1980-s években épült, az utolsó, nem energetikai célú felújítás – magas tető, tetőtér beépítés – 1996-ban történt. A Tornacsarnok az Iskola mellett, összekapcsolva, de külön telken épült 1991-92-ben. 2010-ben a szerkezeteket felújították, kiegészítették. Az óvoda 1960-ban épült, a legutóbbi felújítás 2016-ban BM támogatással valósult meg, melynek keretében korszerűsítés, bővítés, részleges akadálymentesítés történt. Az épületeket külön álló hő és villamos energetikai rendszer látja el. A 2006-os TNM rendelet alapján az épületek energetikai jellemzői indokolják a fejlesztést. Az épületekre energetikai tanúsítvány készült; a projekt ez alapján, ill. felmérésen és számításokon alapuló, energetikai szakember által adott, helyi adottságokat, célszerűséget, hatékonyságot figyelembe vevő javaslatnak megfelelően tervezett. A tervezett tevékenységek: Iskola: homlokzat hőszigetelés, födém-szigetelés, homlokzati nyílászárók cseréje, fűtés-korszerűsítés, világítás-korszerűsítés, napelemes rendszer telepítése, akadálymentesítés. Tornacsarnok: homlokzat hőszigetelés, födémszigetelés, homlokzati nyílászárók cseréje, fűtés-korszerűsítés, napelemes rendszer telepítése, akadálymentesítés. Óvoda: napelemes rendszer telepítése, akadálymentesítés.

A támogatás forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

A projekt megvalósításának kezdete: 2017.10.01.

A projekt fizikai megvalósításának határideje: 2018.10.31.

ZÁKÁNYSZÉK ÖNKORMÁNYZATA ÉPÜLETEINEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE

TOP-3.2.1-15-CS-1-2016-00043 AZONOSÍTÓSZÁMÚ PROJEKT

Zákányszék Község Önkormányzata az iskola, a sportcsarnok és az óvoda épületeinek energetikai korszerűsítésére nyert bruttó 199.997.915 Ft vissza nem térítendő támogatást. A projekt célja volt az önkormányzati épületek fenntartási költségeinek csökkentése épületenergetikai fejlesztésekkel.

A projektből megvalósult Zákányszék Község 3 db oktatási-nevelési célú közintézményének energetikai korszerűsítése: Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Tornacsarnok, Manó-Kert Óvoda és Bölcsőde. A pályázat célja önkormányzati intézmények hatékonyabb, racionálisabb energiagazdálkodásának elősegítése. A 2006-os TNM rendelet alapján az épületek energetikai jellemzői indokolták a fejlesztést. Az épületekre energetikai tanúsítvány készült; a projekt ez alapján, ill. felmérésen és számításokon alapuló, energetikai szakember által adott, helyi adottságokat, célszerűséget, hatékonyságot figyelembe vevő javaslatnak megfelelően készült el. A megvalósult tevékenységek: Iskola: homlokzat hőszigetelés, födém-szigetelés, homlokzati nyílászárók cseréje, fűtés-korszerűsítés, világítás-korszerűsítés, napelemes rendszer telepítése, akadálymentesítés. Tornacsarnok: homlokzat hőszigetelés, födémszigetelés, homlokzati nyílászárók cseréje, fűtés-korszerűsítés, napelemes rendszer telepítése, akadálymentesítés. Óvoda: napelemes rendszer telepítése, akadálymentesítés.

A támogatás forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

A projekt megvalósításának kezdete: 2017.10.01.

A projekt fizikai megvalósításának határideje: 2018.12.31.

 

 

 

 

 

 

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.