Manó-Kert Óvoda és Bölcsőde

Az óvoda épülete 1960-ban épült, 39 férőhellyel egycsoportosként, főzőkonyhával, szolgálati lakással. 1973-ban részben osztott kétcsoportos, 1981 -től három, 2007 szeptember 1-től négy csoporttal működik. 1983-ban bővítették a konyhát, mely jelenleg 250 személyre főz: óvodások, iskolások, idősek, és vendégétkezők részére. Intézményünk részben önálló.

1999 szeptemberétől Tevékenységközpontú Helyi Programmal dolgozunk 2003–ban elvégzett programbeválásunk vizsgálata bizonyította, hogy jól alkalmazható, finanszírozható, a gyermekek személyiségfejlődését, iskola-előkészítését jól szolgálja.

Nevelőtestületünk meggyőződése, hogy hatékony munkát csak a gyermek, a szülő és az óvodapedagógusok egymás iránti megbecsülésével, szeretetével lehet megvalósítani.

A szolgáltatási tevékenység minőségi követelményeinek mind teljesebb körű kielégítése érdekében az intézmény dolgozói vállalják a folyamatos megújulást, az új munkamódszerek alkalmazását, a töretlen szakmai fejlődést.

Intézményünk a falu központjában van, ugyanakkor nyugodt, védett, zöldövezettel határos területen, tágas udvarral, kerttel, egy gyönyörű játszótér szomszédságában, mely a Manó-kert nevet viseli. Innen született jelenlegi nevünk, mely 2000. december 15-től hatályos.

Az óvodapedagógusok munkáját minden csoportban szakképzett dajkák segítik.

Mivel a település egyetlen óvodája vagyunk, fontos, hogy minden jelentkező gyermeket fel tudjunk venni, és ez sikerült is az eddigi években.

Helyi nevelési program itt olvasható pdf formátumban.

Házirendünk itt tölthető le pdf formátumban.

Az intézmény alapító okirata pedig itt:

Az éves munkaterv itt található.

Az értékelési szabályzat itt található.

A belső-kontroll rendszer itt található.

Szervezeti és működési szabályzat.

Vezető: Liebhaber Gáborné

Címünk: Zákányszék Petőfi u 7.

Telefonszámunk:             62/290-680      

E-mail: ovoda@zakanyszek.hu

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.