Zákányszéki Védőnői Szolgálat fejlesztése

Magyar Falu Program kertében meghirdetett „Önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok fejlesztése 2021” című, MFP- ÖTIK/2021 kódszámú alprogram

Projekt címe: „Zákányszéki Védőnői Szolgálat fejlesztése”

Támogatás összege: 20.166.761,- Ft

Beruházás tervezett fizikai befejezése: 2023.04.28.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter pályázatot hirdetett a Magyar Falu Program keretében Magyarország területén működő 5000 fő, és ez alatti állandó lakosságszámú települések önkormányzatai és önkormányzatok társulásai kizárólagos tulajdonában lévő egyes ingatlanok korszerűsítésére, fejlesztésére, felújítására, építésére, valamint eszközök beszerzésére.

Homokháti Kistérség Többcélú Társulása pályázatot nyújtott be „Zákányszéki Védőnői Szolgálat fejlesztése” címmel. Az épület a Zákányszék, Petőfi utca 11. szám alatt található, Zákányszék Község Önkormányzatának tulajdonában van. A Védőnői Szolgálat üzemeltetője 2023. június 30-ig a Homokháti Szociális Központ volt, melynek fenntartója a Homokháti Kistérség Többcélú Társulása.

A pályázat célja, hogy a kis alapterület ellenére egy modern védőnői szolgálat kerüljön kialakításra a meglévő épület teljes akadálymentesítésével, és a mindennapi feladatellátás során használt eszközök, informatikai eszközök kicserélésével.

Az épület felújítása vonatkozásában a falak kivételével a jelenlegi személyi mosdó helyett egy akadálymentes mosdó és egy hozzá tartozó rámpa kerül kialakításra. A tanácsadó és a váróterem funkcióinak megcserélésével szeretnénk a megfelelő elrendezést kialakítani, továbbá a burkolatok, belső nyílászárók cseréje, a vízhálózat és a teljes épületgépészet modernizálása, bővítése a cél.

Beszerzésre kerül továbbá 2 db zárható íróasztal, 4 db komód pelenkázó feltéttel, 1 db felül fagyasztós hűtőszekrény, 10 db várótermi szék, 2 db csecsemőmérleg, 2 db vérnyomásmérő 2 db gyerekmandzsettával, 2 db vércukorszintmérő, 1 db szívhangvizsgáló készülék, továbbá 2 db notebook, 2 db okostelefon és 2 db tablet.

Támogató: Miniszterelnökség

Közreműködő Szervezet: Magyar Államkincstár

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.