Nőnap alkalmából…

„Ha Isten a nőt a férfi urává akarta volna tenni,
Ádám fejéből vette volna.
Ha rabszolgájává, a lábából.
Ámde oldalából vette,
mert társává, egyenlő párjává akarta.”

(Szent Ágoston)

Nőnapi köszöntőt írni mindig hálás és kedves feladat, de nagyon nehéz is, mert nem könnyű szavakba önteni érzéseinket, de mégis próbálom megtenni kedves férfitársaim, mert bizony ez az a nap, amikor megállunk egy pillanatra és talán még nagyobb szeretettel odafigyeléssel fordulunk a NŐK felé. 

0_33_rozsa_42Aggódó édesanya, megbocsátó testvér, szerető feleség, csodálatos gyermek. Mind Nő, egyéniség, külön regény, megfoghatatlan és kiismerhetetlen, mégis kell nekünk.

Az igazi Nőt a férfi engedi élni, mert ember és Társ. A férfi társa. Mindenben. Mindent megtehet érte: moshat, főzhet, takaríthat – de nem azért, mert ez a dolga, hanem szeretetből. Szeretetből, amit a férfi észrevesz, vagy nem és viszonoz, vagy nem. A férfi talán mos, főz, takarít – vele együtt. Vagy csak egyszerűen nem vár el mindent tőle. Nem teszi szóvá, ha nincs kész időre az ebéd, vagy kicsit gyűrött az ing. Mert nem ez legfontosabb számára. Nem az ebéd, nem a tárgyak, nem a külsőség. Hanem a Társ. A Nő. Az igazi.

Kedves édesanyák, lányok, asszonyok!

A Nemzetközi Nőnap alkalmából településünk valamennyi leányának, asszonyának, nagymamájának kívánok jó egészséget, örömöt, sok szeretetet, az élet szebbé tételéhez figyelmes társat.

Matuszka Antal
polgármester

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.