Tájékoztatás a hulladékszállítási közszolgáltatási díjhátralék beszedőinek munkájával kapcsolatosan

Tisztelt Lakosság!

A helyi kommunális hulladékszállítást a településünkön a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. végzi. A közszolgáltató kérésére az alábbi tájékoztatást közlöm a lakossággal:

Mint ismeretes, a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló- és Vagyonkezelő Zrt (rövidített neve: NHKV Zrt.) jogosult a települési szilárd hulladékszállítási közszolgáltatás díjának számlázására, valamint a díjhátralékok kezelésére. A díjhátralék beszedésével a NHKV Zrt. megbízta a Közszolgáltatási Díjbeszedő Konzorciumot az ügyfelek személyes felkeresésére. Ezen megkeresések alkalmával lehetősége van az ügyfeleknek a tartozás kiegyenlítésére.

A Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. (6728 Szeged, Városgazda sor 1.) tájékoztatása alapján az utóbbi időben megnövekedett azon bejelentések száma, melyek alkalmával a megkeresett ügyfelek ellenőrizni szeretnék a számukra gyanúsnak tűnő megkereséseket. Többnyire az indokolja gyanakvásukat, hogy az NHKV Zrt. felé nincs tartozásuk, ill. a NHKV Zrt. munkatársa nem kellő módon igazolja megkeresése okát, ill. a hátrahagyott értesítő nem tartalmaz elég információt.

Fontos tudni, hogy a helyi közszolgáltató, a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. a követeléskezelő munkájáért nem felelős, a követeléskezelésre nem jogosult. A követeléskezelők személyére vonatkozóan nincs információja.

A csalók kiszűrése végett kérjük, hogy az alábbiakra fokozottan figyeljenek:

  • A hátralékkezelők az NHKV Zrt. által előállított „Beszedési értesítő” alapján jogosultak készpénzben, a díjtartozás teljes összegének átvételére. Kérjük minden esetben szíveskedjenek leellenőrizni a beszedési értesítőt!

  • A hátralék beszedéssel megbízott személy magát fényképes igazolvánnyal kell, hogy igazolja, mely az alábbi módon néz ki. Ezenkívül a díjbeszedők a NHKV Zrt. telefonos ügyfélszolgálatán is leellenőrizhetők. Tel: 06/1-999-6464

  • Részletes tájékoztató pdf formátumban.

Zákányszék, 2018. 07. 06.

Gárgyán István
jegyző

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.